Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Samuel Eto'o a luat la bătaie un fan! Întrebarea care l-ar fi scos din sărite

Nicu Savin

Actualizat 06/12/2022 la 09:42 GMT+2

Samuel Eto'o a fost protagonistul unui episod care nu-i face deloc cinste, imediat după partida dinte Brazilia și Coreea de Sud, de la Cupa Mondială. Camerunezul a lovit cu piciorul o persoană care s-a apropiat de el cu o cameră de luat vederi. Se pare că este vorba despre un youtuber algerian, care l-ar fi întrebat pe Eto'o despre arbitrul partidei din barajul pentru Campionatul Mondial.

Samuel Eto'o hat Steuerschulden

Credit imagine: SID

Samuel Eto'o este considerat unul dintre cei mai buni jucători africani din istorie, dar imaginea sa a fost serios pătată la Cupa Mondială din Qatar. În prezent președinte al Federației Cameruneze de Fotbal, Eto'o a asistat la partida dintre Brazilia și Coreea de Sud în calitate de Ambasador al Cupei Mondiale.
La final, fostul mare atacant a fost enervat de un fan la ieșirea de pe stadion și a fost surprins cum l-a lovit cu piciorul, trântindu-l la pământ.
Conform presei din Algeria, "victima" lui Eto'o este un cunoscut youtuber algerian, care l-ar fi întrebat ceva legat de arbitrul Bakari Gassama, care a condus la centru returul dintre Algeria și Camerun, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială. "Leii neîmblânziți" au obținut biletele pentru Qatar după ce s-au impus cu 2-1, după prelungiri, pe terenul Algeriei (în tur a fost 0-1). Golul care a adus calificarea a fost marcat de Toko Ekambi în minutul 124, iar algerienii au contestat vehement arbitrajul.
Ulterior, Samuel Eto'o a fost acuzat că l-ar fi mituit pe arbitrul gambian cu 100.000 de € pentru a ajuta Camerunul să ajungă la Mondial. În mediul online au apărut și imagini de la o întâlnire între Eto'o și Gassama, care ar fi avut loc la Paris. Algerienii nu au putut dovedi că a fost vorba despre o mituire a arbitrului și au privit de acasă Mondialul, dar nu ratează niciun moment ocazia de a-l denigra pe Eto'o și pe ceilalți membrii ai Federației Cameruneze.

Camerunezii susțin că Eto'o a fost insultat rasial

Mai multe conturi de Twitter din Camerun susțin că Eto'o a reacționat atât de brutal pentru că ar fi fost insultat rasial de suporterul algerian. Fostul mare jucător nu a oferit deocamdată vreo reacție pe acest subiect, dar probabil o va face în curând, mai ales că are și un rol oficial la Cupa Mondială, fiind ambasador al competiției.
Nu este pentru prima dată când Samuel Eto'o atrage atenția opiniei publice din motive non-fotbalistice în ultimele luni. În iunie el a fost condamnat la o pedeapsă de 22 de luni de închisoare cu suspendare pentru o fraudă fiscală de 4 milioane de €, nereușind să declare venituri din transferul drepturilor de imagine.
Potrivit catalanilor de la Sport, fostul atacant al Barcelonei a recunoscut infracțiunea, dar susține că a fost victima manipulării fostului său agent Jose Maria Mesalles. Frauda se referă la faptul că Eto'o nu a declarat veniturile obținute din transferul drepturilor de imagine către Puma și Barcelona în declarația sa de impozit pe venitul personal între 2006 și 2009.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo