Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda, a 11-a națională care se alătură campaniei antidiscriminare la Mondialul din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/10/2022 la 21:05 GMT+2

Fotbaliștii din echipa națională a Olandei vor purta banderole antidiscriminare la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022. În total, căpitanii din 11 țări se vor alătura demersului "OneLove".

Harry Kane, unul dintre căpitanii care vor purta banderola "OneLove" la Campionatul Mondial

Fotbaliștii naționalei Olandei vor purta banderole antidiscriminare, cu mesajul ''OneLove'', la Cupa Mondială 2022 din Qatar, chiar dacă există posibilitatea unei amenzi, a anunțat luni site-ul NL Times.
"Vom face această declarație. Iar dacă există o amendă, să fie", a spus secretarul general al Federației olandeze de fotbal (KNVB), Gijs de Jong, pentru NOS, citat de Agerpres.
Campania "OneLove" este o inițiativă a fotbalului olandez pentru incluziune și acceptare în acest sport și împotriva oricărei forme de discriminare.
Din septembrie a acestui an, căpitanii naționalelor Norvegiei, Suediei, Danemarcei, Angliei, Țării Galilor, Belgiei, Franței, Germaniei, Elveției și Țării Galilor poartă în timpul meciurilor banderola "OneLove".
Citește și:
Opt dintre aceste echipe, calificate la Cupa Mondială, și-au exprimat intenția de a purta banderola și în Qatar, unde homosexualitatea este ilegală și drepturile omului sunt sub presiune. FIFA nu a făcut niciun comentariu despre acest anunț.
Potrivit Amnesty International, mii de lucrători migranți au murit construind stadioane și infrastructură pentru Cupa Mondială din Qatar, iar alte mii încă lucrează în circumstanțe oribile.
Campania "OneLove" a stârnit recent unele controverse în Olanda, după ce căpitanii echipelor Feyenoord și Excelsior au refuzat să poarte banderola din cauza credințelor lor religioase.
Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 va debuta pe 20 noiembrie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe site-ul Eurosport.ro.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo