Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda - Argentina înseamnă şi duelul Van Gaal - Di Maria! "Cel mai slab antrenor din cariera mea"

Cristian Mihală

Publicat 08/12/2022 la 13:39 GMT+2

Duelul Olanda - Argentina va fi şi unul între Van Gaal şi Di Maria, cei doi având o istorie "bogată", la Manchester United. Argentinianul l-a numit pe tehnicianul batav, peste ani, "cel mai slab antrenor din carieră".

Angel Di Maria and Manchester United manager Louis van Gaal (Reuters)

Credit imagine: Eurosport

Di Maria a fost accidentat pentru duelul cu Australia, din optimi, dar Lionel Scaloni trage speranţe că atacantul de bandă al lui Juventus va fi pe teren vineri seară, în mult mai dificila confruntare cu Olanda. Va fi o reîntâlnire a fostului star de la Real, United şi PSG cu "bunul său prieten" Van Gaal.
În vara lui 2014, Di Maria a ajuns la Machester United, de unde însă nu are amintiri prea plăcute. Clubul englez plătea atunci 60 de milioane de lire pentru transferul său, unul dintre cele mai costisitoare mutări din istorie, la acea oră. Di Maria a deținut în momentul transferului de la Real "titlul" de cel mai scump jucător adus vreodată de un club britanic.
Începutul a fost foarte bun, reușind 2 goluri și 2 assisturi în primele sale meciuri la United și fiind desemnat jucătorul lunii septembrie în Premier League. O accidentare și dorința lui Van Gaal de a-l folosi pe un post pe care nu se simțea confortabil au făcut ca randamentul argentinianului să nu mai fie atât de bun. A fost folosit tot mai rar, iar în momentele în care primea șanse nu reușea să se ridice la nivelul așteptărilor. În cele din urmă, jurnaliștii din Regat l-au numit "țeapa sezonului", judecând după suma investită pentru aducerea sa în Premier League.
În pauza competițională din vară, United a dorit atât de mult să îl vândă și își recupereze din investiție încât a acceptat să îl vândă pe jucător cu "doar" 44 milioane de lire la PSG. Doar că adevărul e undeva la mijloc, dacă stăm să ne raportăm la ceea ce a spus ulterior Di Maria despre Van Gaal. Concret, acesta din urmă nu a făcut altceva decât să îi submineze încrederea, lucru care s-a reflectat în evoluţiile sud-americanului.
"Problema mea la Manchester a fost antrenorul. Van Gaal a fost cel mai slab tehnician din cariera mea. Puteam să înscriu, să dau pase decisive, a doua zi venea şi analiza video doar ceea ce făcusem greşit. Nu îi plăcea ca jucătorii să fie deasupra lui, el era cel mai important, aşa că voia să mă discrediteze", a dezvăluit peste ani Di Maria.

Al 5-lea duel Olanda - Argentina la Cupa Mondială

Olanda s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar după ce a trecut în optimi de Statele Unite ale Americii, echipă pe care a învins-o cu 3-1. Viitoarea adversară a olandezilor din Qatar este Argentina, echipă care a trecut de Australia în optimi, scor 2-1.
Până acum, Argentina și Olanda s-au întâlnit de cinci ori la Cupa Mondială. În 1978, cele două echipe au jucat finala, acolo unde s-a impus echipa Argentinei. Ultima oară, Argentina și Olanda s-au întâlnit în semifinalele Cupei Mondiale din 2014, iar "pumele" au obținut calificarea în ultimul act la loviturile de departajare, după 0-0 în 120 de minute.
Olanda - Argentina se joacă vineri seară, de la ora 21:00, iar învingătoarea din această dispută va întâlni în "careul de aşi" câştigătoarea duelului Brazilia - Croaţia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo