Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pe ritmuri sud-americane la Cupa Mondială din 2030. Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, candidatură comună

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/02/2023 la 10:50 GMT+2

Ţările sud-americane solicită FIFA să 'onoreze memoria centenarului' şi să le atribuie Cupa Mondială din 2030

World Cup 2030

Credit imagine: Imago

Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay au cerut Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) să "onoreze memoria centenarului" primei Cupei Mondiale din istoria sportului cu balonul rotund, desfăşurată în 1930 la Montevideo (Uruguay), cu ocazia prezentării candidaturii lor comune pentru organizarea ediţiei din 2030, informează AFP.
"Suntem convinşi că FIFA are obligaţia de a onora memoria celor care au organizat prima Cupă Mondială", a declarat preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, în cadrul unei ceremonii alături de cele patru ţări candidate, la sediul Federaţiei argentiniene (AFA) de la Ezeiza, în apropiere de Buenos Aires.
"2030 Juntos - 100 anos" (2030 Împreună - 100 de ani) este sloganul acestei candidaturi comune anunţate la începutul lunii august de federaţiile din cele patru ţări sud-americane.
CITEȘTE ȘI:

Argentina, Uruguay, Chile şi Paraguay, candidatură comună pentru a organiza Campionatul Mondial 2030

"FIFA trebuie să vină să celebreze locul unde am organizat Cupa Mondială acum o sută de ani", a declarat ministrul uruguayan al Sportului, Sebastian Bauza.
"Echipa naţională a Argentinei a adus Cupa Mondială înapoi pe continentul nostru şi ar fi o mare bucurie dacă, 100 de ani mai târziu, ea va reveni acolo unde a început totul: America de Sud", a comentat pe Twitter preşedintele argentinian Alberto Fernandez.
Fără alte detalii, liderul argentinian a precizat că va propune "ca ţara soră, Bolivia, să facă parte din acest vis" şi să fie asociată la candidatură.
America de Sud a găzduit Cupa Mondială de cinci ori până acum: 1930 (Uruguay, ediţie la care a fost prezentă şi România), 1950 (Brazilia), 1962 (Chile), 1978 (Argentina), 2014 (Brazilia).
La prima ediţie, Uruguay a învins în finală Argentina, cu scorul de 4-2, pe Estadio Centenario din Montevideo.
Preşedintele AFA, Claudio Tapia, a declarat marţi că primul meci al Cupei Mondiale din 2030 ar putea fi jucat în Argentina şi finala în Uruguay, ca în 1930.
Sursă: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo