Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea de film a eroului Argentinei din meciul cu Polonia! Are strămoși în Scoția, iar tatăl său a jucat cu Maradona

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/12/2022 la 00:38 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Argentina a câștigat cu 2-0 în fața Poloniei, asigurându-și calificarea în optimi de pe prima poziție a grupei C. Mac Allister a deschis scorul și drumul spre fazele eliminatorii pentru naționala lui Messi, jucătorul lui Brighton având o adevărată poveste de film.

La joie d'Alexis Mac Allister (Argentine) après son ouverture du score contre la Pologne durant la Coupe du monde au Qatar, le 30 novembre 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Argentina a câștigat cu 2-0 în fața Poloniei și s-a calificat în optimile Campionatului Mondial din Qatar, acolo unde o va întâlni pe Australia. Suspansul a ținut până la final în grupa C, Mexic și Polonia fiind la un pas de a intra la departajarea în funcție de cartonașele obținute în primele 3 partide. Nu s-a întâmplat acest lucru, după golul din prelungiri al Arabiei Saudite, iar Lewandowski și compania vor juca împotriva Franței în fazele eliminatorii.
Alexis Mac Allister este cel care a deschis scorul pentru Argentina, chiar în primul minut al reprizei a doua. Mijlocașul lui Brighton a avut un rol important în obținerea calificării, fiind cel care a deblocat tabela, după ce Messi irosise o lovitură de la 11 metri, devenind primul jucător care are două penalty-uri apărate la Campionatele Mondiale.
Mac Allister a fost rezervă neutilizată în prima etapă, atunci când naționala lui Scaloni a fost învinsă surprinzător de Arabia Saudită, iar suporterii l-au cerut în primul 11. El nu a dezamăgit, iar prestațiile sale bune au fost încununate de reușita din meciul cu Polonia, unde a fost desemnat omul meciului.
Mac Allister s-a născut în La Lampa, Argentina și are doi frați, ambii fiind fotbaliști în prima ligă din țara natală. De asemenea, tatăl său a evoluat pentru Boca Juniors și Argentinos Juniors și a fost selecționat de 3 ori la naționala Argentinei în 1993, acolo unde a fost coleg cu marele Diego Maradona.
Citește și:

Povestea de film a lui Mac Allister, eroul Argentinei la Cupa Mondială

Jucătorul are origini scoțiene, sussexexperss notând faptul că strămoși lui au fost născuți în această țară. El și-a amintit cu drag de prima selecția în naționala Albicelestă, atunci când Lionel Messi a intervenit în favoarea sa și nu le-a permis colegilor să îl numească "Roșcatul".
"Îmi amintesc că toată lumea îmi spunea Colo, care înseamnă "Roșcatul", în argentiniană. Nu îmi place prea mult, iar Messi le-a spus colegilor: "Nu îi place să i se spună așa, încetați". Mă bucură asta", a spus Mac Allister conform sursei citate.
Alexis a devenit jucătorul lui Brighton în 2019, atunci când formația din Premier League plătea 7 milioane de lire sterline lui Argentinos Juniors în schimbul său. Argentinianul a avut nevoie de o perioadă de adaptare, dar s-a făcut remarcat sub comanda lui Graham Potter, când jocul său alături de Moises Caicedo i-a impresionat pe fanii englezilor. Oficialii lui Brighton i-au oferit un nou contract datorită performanțelor sale, până în 2025.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo