Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul "11" al absenților Franței, cu peste 150 milioane € mai scumpi decât titularii Belgiei

Cristian Mihală

Actualizat 23/11/2022 la 11:18 GMT+2

Franța a ajuns într-o situație incredibilă din cauza accidentărilor. Deschamps ar putea alinia un prim "11" în valoare de 410 milioane de euro format doar din jucători accidentați sau care nu au prins lotul pentru Mondial.

Lucas Hernandez of France is injured early in the match and has to be substituted during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D match between France and Australia at Al Janoub Stadium on November 22, 2022 in Al Wakrah, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Lucas Hernandez este ultima mare pierdere a Franței la Mondial, fundașul stânga suferind o ruptură a ligamentelor în partida cu Australia, ceea ce îl va priva de prezența la viitoarele meciuri de la turneul final.
Apărătorul de bandă e ultimul de pe o listă interminabilă de accidentări. Maignan (Milan) și Kimpembe (PSG) au fost primii care au declarat forfait, ulterior Pogba (Juventus) și Kante (Chelsea) aflând la rândul lor că nu se vor recupera în timp util pentru Qatar. În special absența mijlocașului central de pe Stamford Bridge e una care să îi dea mari bătăi de cap staffului tehnic, fostul jucător de la Leicester fiind consdiderat de mulți cel mai bun închizător din lume.
În săptămâna premergătoare turneului final, Nkunku și Benzema s-au accidentat la antrenamente, astfel că naționala "cocoșilor" părea cu adevărat blestemată. Dacă punem la socoteală și absența lui Varane - incomplet refăcut pentru a juca împotriva Australiei - avem un tablou complet al problemelor medicale avute de super-jucătorii lui Deschamps.

Franța are o echipă de absenți mult mai scumpă decât primul "11" al Belgiei

Franța poate "alinia" în acest moment un prim "11" incredibil de puternic, format exclusiv din jucători accidentați sau care nu au prins lotul pentru Mondial. Vorbim de o posibilă formulă de start de 410 milioane de euro, ceva de neimaginat. Practic, această formație ar fi depășită ca valoare doar de echipele de start ale Braziliei, Angliei, Argentinei, Germaniei, Spaniei și Portugaliei.
Primul "11" al absențelor Franței
  • Maignan (35*) - Kimpembe (40), Varane (40), Lucas Hernandez (50), Ferland Mendy (40) - Kante (30), Pogba (35), Boubacar Kamara (25) - Nkunku (80), Benzema (35)
  • Total: 410 milioane de euro
*Sumele sunt în milioane de euro, conform siteului de specialitate transfermarkt.de
Trebuie spus că Belgia, formație creditată de mulți cu șanse mari la fazele finale și semifinalistă acum 4 ani, are un prim "11" care însumează "doar" 252 de milioane de euro. Vorbim de o diferență în minus de peste 150 de milioane de euro față de primul "11" al absențelor Franței. E adevărat, la acest lucru contribuie din plin fundașii centrali, în contextul în care Vertonghen și Alderweireld sunt pe final de carieră și cotele le-au scăzut dramatic, în timp ce Debast, tânărul de la Anderlecht, nu are încă o cotă de piață precum un jucător care evoluează la o formație de top.
Primul "11" probabil al Belgiei, de azi, contra Canadei
  • Courtois (60) - Vertonghen (1,8), Alderweireld (4), Debast (8) - Meunier (6,5), Tielemans (40), Witsel (5), Carrasco (30) - De Bruyne (80), Batshuayi (10), E. Hazard (7,5)
  • Total: 252 milioane de euro
Chiar și așa, Franța are un lot extrem de puternic în continuare și nu e exclus să lupte cu șanse reale să își apere titlul cucerit în Rusia. Totuși, istoria ne arată că de la Brazilia (1958 și 1962) nicio națională nu a reușit să își apere titlul mondial.
Pentru Mbappe&Co urmează duelul cu Danemarca, decisiv pentru câștigarea grupei, chiar dacă nordicii nu au reușit ieri să treacă de Tunisia. Duelul mult așteptat e sâmbătă, de la ora 18:00 pe Stadium 974 (Doha).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo