Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția băncii Argentinei la golul lui Messi. Idolul său din copilărie a izbucnit în lacrimi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/11/2022 la 12:50 GMT+2

Argentina a reușit să obțină o victorie care le dă o mare gură de oxigen băieților lui Lionel Scaloni. La golul marcat de Leo Messi, cu care s-a deschis scorul și s-a deblocat ritmul partidei, banca tehnică a sud-americanilor a fost extrem de emoționată, antrenorul secund fiind surprins în timp ce plângea de bucurie.

Messi hace llorar a Aimar (Argentina)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Lionel Messi a fost din nou eroul naționalei Argentinei, pentru că a marcat golul care a deblocat partida dintre sud-americani și Mexic, într-un moment extrem de tensionat, pentru că dacă argentinienii ar fi pierdut, ar fi fost eliminați de la Campionatul Mondial din Qatar, ultima ediție a acestui turneu final la care participă Messi. Eliminarea ar fi fost aproape și în caz de partida s-ar fi terminat la egalitate, însă starul naționalei "pumelor" a ieșit la timp la rampă.

Pe banca Argentinei nu s-au putut stăpâni lacrimile la golul lui Messi

La reușita lui Lionel Messi din minutul 64, când l-a învins pe Ochoa cu un șut în forță de la aproximativ 20 de metri, suporterii prezenți pe Lusail Iconic Stadium parcă au renăscut, însă emoțiile imense au copleșit inclusiv membri ai staff-ului naționalei "pumelor".
Din calitatea sa de antrenor secund, Pablo Aimar a fost surprins plângând de fericire după golul marcat de starul lui Paris Saint-Germain, fiind un moment cheie într-o partidă în care Argentina nu arăta extraordinar.
De asemenea, selecționerul Scaloni a fost surprins acoperindu-și fața cu palmele, fiind copleșit de emoții într-un moment în care bucuria reușitei lui Messi a fost una foarte mare, datorită tensiunii care se simțea pe stadion.
Pablo Aimar a fost idolul lui Messi pe vremea când acesta era doar un puști, pentru că pe vremea aceea era printre cei mai buni argentinieni din fotbalul mondial. Cu 53 de selecții și 8 goluri pentru sud-americani, Aimar a declarat în trecut că se simte onorat de faptul că un jucător precum Messi l-a idolatrizat și a expus și motivele pentru care acesta consideră că Messi l-a plăcut.
"Când el era adolescent, eu jucam la River și eram foarte rapid, driblam, priveam mereu înainte. Presupun că m-a idolatrizat pentru că jucam pe poartă, pentru că aveam acea dorință să iau mingea și să atac. Și pentru că niciodată n-am pierdut bucuria de a juca fotbal", a spus Pablo Aimar.
Citește și:

Șansele Argentinei de a accede în optimile de finală la CM 2022

În urma victoriei de aseară împotriva Mexicului, Argentina rămâne la propria mână în privința șanselor de obținere a biletelor pentru optimile Mondialului din Qatar, pentru că a bifat primele puncte în grupa C.
Cu un succes în ultima etapă, împotriva Poloniei, Argentina va termina garantat pe primele două poziții în clasament și va evolua în optimi, iar pentru a evita un potențial duel cu Franța, națională care e 99% câștigătoare a grupei D, formația antrenată de Scaloni are nevoie fie de o victorie a Mexicului în fața Arabiei Saudite, fie de un rezultat de egalitate între cele două, sau chiar să câștige saudiții, însă la cel mult două goluri diferență (în perspectiva în care Argentina învinge Polonia la doar un gol diferență).
Clasamentul grupei C după 2 etape:
1. Polonia - 4 puncte; golaveraj 2-0
2. Argentina - 3 puncte; golaveraj 3-2
3. Arabia Saudită - 3 puncte; golaveraj 2-3
4. Mexic - 1 punct; golaveraj 0-2
Totuși, naționala "pumelor" poate obține un loc în optimile de finală și cu o remiză împotriva Poloniei, însă asta doar dacă și celelalte două adversare din grupă termină la egalitate, sau dacă mexicanii înving la cel mult două goluri diferență.
În cazul unei victorii a lui Lewandowski și compania, Argentina va fi eliminată din competiție. Ambele partide din grupă se vor juca miercuri, 30 noiembrie, de la ora 21.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo