Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția de clasă a lui Bruno Fernandes după ce "golul lui Ronaldo" i-a fost atribuit lui

Cristian Mihală

Actualizat 29/11/2022 la 08:23 GMT+2

Bruno Fernandes a avut o reacție de mare campion, după ce s-a creat o adevărată polemică legată de autorul primului gol din partida Portugalia - Uruguay 2-0. Inițial Ronaldo fusese creditat cu reușita, dar FIFA a revenit și l-a trecut pe mijlocașul lui United ca marcator.

Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo în Portugalia - Uruguay

Credit imagine: Getty Images

Cristiano Ronaldo a dat impresia că a deschis scorul în disputa cu sud-americanii, iar grafica meciului și siteul oficial al FIFA l-a trecut pe vârful de 37 de ani drept marcator. După câteva minute bune, în care imaginile au fost studiate aprofundat, s-a ajuns la concluzia că CR7 nu a deviat centrarea lui Bruno Fernandes. O decizie care l-a nemulțumit pe Ronaldo, dar care a fost tratată cu clasă de mijlocașul care a fost desemnat și omul meciului.
"Am celebrat ca și cum ar fi fost golul lui Cristiano. Mi s-a părut că a atins balonul, că l-a deviat. Obiectivul meu a fost să îi centrez lui, nu să dau direct pe poartă. În orice caz, amândoi suntem foarte bucuroși pentru această victorie, nu contează cine a marcat", a spus Bruno Fernanes la finalul partidei.

Ronaldo a încercat să explice faptul că el a marcat în Portugalia - Uruguay

CR7 a avut însă pretenția că el a înscris, ceea ce ar fi reprezentat a 119-a reușită pentru el la națională. După meci, el le-a explicat oficialilor că a deviat balonul trimis de fostul său coechipier de la Manchester United, dar reușita a rămas în contul lui Bruno Fernandes.
La penaltyul acordat Portugaliei în finalul meciului, Ronaldo a fost surprins de camere cu o grimasă care trădează dezamăgirea că nu mai e pe teren pentru a executa.
Totuși, CR7 s-a bucurat cât se poate de sincer după ce Bruno Fernandes a înscris de la punctul cu var și a securizat succesul lusitanilor.
Manchester United, fostul club al lui Ronaldo, a dat ultimii doi oameni ai meciurilor din faza a doua a grupelor. Casemiro a decis partida Brazilia - Elveția 1-0, iar Bruno Fernandes a punctat de două ori pentru lusitani în confruntarea cu Uruguay.
Portugalia şi-a luat astfel o revanşă în faţa Uruguayului, care a câştigat cu 2-1 în optimile CM 2018, în Rusia.
În celălalt meci al grupei, jucat tot luni, Ghana a dispus de Coreea de Sud cu 3-2.
Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 2 decembrie, Ghana - Uruguay (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00) şi Coreea de Sud - Portugalia (Education City Stadium - Doha, 17:00).
Dacă Portugalia e calificată în optimi, Uruguayul are nevoie de o victorie în faţa Ghanei pentru a merge mai departe, cu condiţia ca Portugalia să nu piardă cu Coreea de Sud, situaţie în care diferenţa dintre sud-americani şi asiatici s-ar face la golaveraj.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo