Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scenă incredibilă: cum a fost surprins Ronaldo, în timp ce toți colegii săi se bucurau, cu fanii

Cristian Mihală

Actualizat 07/12/2022 la 08:03 GMT+2

Cristiano Ronaldo a fost un monument de tristețe la finalul partidei Portugalia - Elveția 6-1. Căpitanul lusitanilor a mers direct la vestiare, refuzând să se bucure cu fanii, dezamăgit că nu a fost titular.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Portugaliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a surclasat echipa Elveţiei cu scorul de 6-1 (2-0), marţi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în ultimul meci din optimile de finală. Ceea ce era considerat cel mai echilibrat duel din optimile de finală a fost doar un galop de sănătate pentru lusitani, care au beneficiat de revelaţia Goncalo Ramos (21 ani), autorul primei triple de la Cupa Mondială din Qatar.
Eroul meciului a fost înlocuitorul lui Ronaldo, care, total neașteptat, nu a mai fost titularizat de Fernando Santos. El a fost aruncat în luptă pe final, când soarta calificării era decisă, și a ieșit în evidență doar printr-un gol anulat, corect, pentru off-side.
Cu un ego imens, CR7 cu siguranță că a suferit că nu își poate ajuta echipa din teren, mai ales că e golgheterul all-time al naționalelor, căpitanul lusitanilor și singurul jucător din istorie care a marcat la 5 Campionate Mondiale. Astfel, la final, vârful de 37 de ani a fost surprins cum se îndreaptă singur, imediat după fluierul final, spre vestiare, în timp ce toți colegii lui celebrau victoria impresionantă cu fanii.

Cristiano Ronaldo, susținut de colegi

Chiar dacă acest comportament al lui Ronaldo trădează frustrare, la nivel de atitudine față de colegi se pare că CR7 a demonstrat că e un adevărat căpitan, un mentor real. Goncalo Ramos a recunoscut că veteranul lusitan i-a dat sfaturi utile înainte de meci.
"Totul a fost foarte rapid. Să fiu titular în următorul joc? Sunt probleme care nu sunt pentru mine. Trebuie să muncesc la maximum și atunci vom vedea ce se întâmplă. Cristiano mi-a vorbit așa cum vorbește cu toată lumea. El este căpitanul și încearcă mereu să ajute. Mi-a mers foarte bine (n.r. datorită sfaturilor lui CR7)", a spus Ramos.
Joao Felix l-a susținut deschis pe Cristiano, vorbind la superlativ și de jocul echipei. "Fie că Cristiano este acolo sau nu, important este colectivul. Echipa joacă bine și când Cristiano este în teren. A fost un meci grozav pentru întreaga echipă. Am început bine din primul minut. Am făcut un joc complet și, când se întâmplă așa, e mai greu să ne bată cineva", a spus vârful lui Atletico Madrid.
La rândul său, Pepe, care a marcat unul dintre goluri, a vorbit și el despre înlocuirea căpitanului: "Știe perfect că cel mai important este echipa. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost alegerea antrenorului și trebuie ca decizia să fie respectată", a spus Pepe, care s-a referit apoi și la Maroc, rivala din sferturi: "În fotbalul de astăzi calitatea nu este suficientă. Trebuie să muncești din greu și să te pregătești bine pentru acest meci, care va fi o bătălie grozavă".
Portugalia, campioana europeană din 2016, nu mai reuşise să treacă de optimi la Cupa Mondială din 2006, când a ajuns până în semifinale.
Elveţienii, care vor fi adversarii României în preliminariile EURO 2024, nu atins sferturile de finală la Cupa Mondială din 1954.
Portugalia şi Elveţia s-au mai înfruntat de două ori anul acesta, în Liga Naţiunilor, lusitanii câştigând cu 4-1 la Lisabona, iar elveţienii cu 1-0 la Geneva.
În sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022, Elveţia va înfrunta formaţia Marocului, care a reuşit să elimine marţi echipa Spaniei, la loviturile de departajare (3-0). Meciul va avea loc pe 10 decembrie (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo