Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Secretul unei victorii istorice! Imaginile din vestiarul saudiților la pauza meciului cu Argentina

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2022 la 07:21 GMT+2

Arabia Saudită a obținut cel mai mare succes din istorie la Cupa Mondială învingând Argentina cu 2-1. La 3 zile distanță, Federația din țara asiatică a publicat imaginile din vestiarul echipei de dinaintea și de la pauza partidei istorice, iar acestea s-au viralizat repede în mediul online. Discursul selecționerului Herve Renard a fost unul plin de emoție, care i-a motivat la maxim pe jucători.

Arabia Saudită a învins Argentina în meciul de debut de la Cupa Mondială 2022

Credit imagine: Getty Images

Au trecut 3 zile de la victoria obținută de Arabia Saudită în fața Argentinei la Cupa Mondială, dar succesul istoric încă are ecou în lumea fotbalului. Opinia generală a fost că sud-americanii au luat meciul ușor, mai ales în repriza secundă, și de aceea s-a ajuns la acest rezultat.
Conduși cu 1-0 la pauză, saudiții au reușit o revenire fantastică, au întors rezultatul în doar câteva minute, iar apoi s-au apărat eroic până la final. După meci, jucătorii au recunoscut că discursul de la pauză al selecționerului Herve Renard i-a motivat până la lacrimi, făcându-i să creadă în șansa lor.
Acum, departamentul de presă al delegației saudite a publicat un videoclip din vestiarul echipei de dinaintea și de la pauza meciului cu Argentina, în care se poate vedea cu lux de amănunte cum Herve Renard a încercat să-i motiveze pe jucători.
"Trebuie să vă priviți în față înainte să intrați pe teren. Tebuie să aveți încredere. Asta e șansa vieții voastre. Mai mult de 35 de milioane de oameni se roagă pentru voi. Sunt mulți oameni pe stadion și milioane în fața televizoarelor. Nu aveți voie să-i dezamăgiți. E imposibil. Familiile voastre așteaptă multe de la voi. Trebuie să-i faceți să fie mândride voi. Nu aveți voie să părăsiți terenul cu fața plecată", a fost o parte din discursul selecționerului înaintea partidei.

Herve Renard și-a mobilizat într-un mod unic jucătorii la pauza meciului cu Argentina

Jucătorii au părut copleșiți de valoarea adversarului și au făcut o primă repriză modestă, iar Argentina ar fi putut conduce cu o diferență mai mare după primele 45 de minute. La pauză, Renard și-a intrat din nou în rol, iar de această dată mobilizarea sa a avut efect.
"Ce facem noi aici? Asta e pressing-ul vostru? Respectați suporterii. Au jucat ca un meci amical în prima repriză.Stabiliți ritmul, nu vă vor oferi nimic. Ei primesc mingea și voi stați pe loc. Sunteți aici să câștigați sau doar vreți să faceți o poză cu Messi? Haideți băieți, aceasta e Cupa Mondială. Dați totul! Puteți să faceți ceva fanatastic", au fost cuvintele lui Renard la pauza meciului.
Rezultatul îl știe toată lumea, dar Arabia Saudită nu a realizat nimic deocamdată. Victoria cu Argentina va rămâne doar de palmares dacă echipa nu va ieși din grupe. Șansele sunt reale, dar saudiții trebuie să mai obțină puncte din duelurile cu Polonia sau Mexic. După Messi, asiaticii se vor duela sâmbătă cu Lewandowski, iar un nou succes le-ar asigura biletele pentru optimi, performanță pe care au obținut-o o singură dată în istorie, în 1994.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo