Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șeful comitetului de organizare al Cupei Mondiale, discurs inexplicabil despre moartea unui muncitor

Nicu Savin

Actualizat 08/12/2022 la 19:55 GMT+2

Nasser Al Khater, șeful Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale din Qatar, a fost scos din sărite când a fost întrebat despre decesul unui muncitor filipinez, care și-a pierdut viața în timp ce lucra la una din bazele de antrenament din țara gazdă a turneului final.

Nasser Al-Khater, presidente del comité organizador del Mundial de Catar 2022

Credit imagine: Getty Images

Cupa Mondială din Qatar este în continuare înconjurată de controverse, deși se apropie de final. Cu mult timp înainte de startul turneului final, presa internațională a atras atenția asupra numărului mare de muncitori care au decedat în timpul lucrărilor de infrastructură. The Guardian anunța la jumătatea anului că peste 6500 de muncitori străini și-au pierdut viața în Qatar.
Din acest motiv, mulți fani și chiar oficiali din întreaga lume au militat pentru boicotarea turneului final. Qatarezii au dezmințit informațiile și au declarat că numărul morților este mult mai mic, iar competiția a început la data stabilită și organizatorii, împreună cu FIFA, consideră că totul este un succes.

Șeful Comitetului de Organizare al Campionatului Mondial, iritat de o întrebare legată de moartea unui muncitor

În urmă cu două zile, un nou eveniment nefericit a avut loc în Qatar. Un muncitor filipinez a murit după ce a căzut de la înălțime și s-a lovit cu capul de beton, în timp ce lucra la o bază de antrenament. Evident, au reapărut criticile privind condițiile în care s-a muncit în Qatar înainte și chiar în timpul Mondialului.
Nasser Al Khater, șeful Comitetului de Organizare al turneului final, a fost chestionat despre acest subiect, iar acesta a avut o reacție de frustrare, oferind un răspuns cel puțin nepotrivit.
"Suntem chiar în mijlocul Cupei Mondiale. Un turneu care se bucură de succes, iar voi despre asta vreți să vorbim acum? Moartea face parte din viața unui om, fie că are loc la muncă sau în somn.Un muncitor a murit și îi transmitem condoleanțe familiei, dar e ciudat că asta este prima voastră întrebare", a spus Al Khater, citat de ESPN.
E clar că moartea unui om nu va schimba cu nimic desfășurarea unei asemenea competiții, dar cu siguranță Nasser Al Khater ar fi putut găsi un altfel de răspuns la întrebarea jurnaliștilor, pentru a evita reacțiile acide din toată presa internațională.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo