Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Iranului, discurs inexplicabil, după 2-6 cu Anglia: "Nu a fost o înfrângere"

Nicu Savin

Publicat 21/11/2022 la 20:25 GMT+2

Carlos Queiroz, selecționerul Iranului, a avut un discurs incredibil la conferința de presă de după meciul pierdut de echipa sa cu 2-6 în fața Angliei, la Campionatul Mondial din Qatar. Portughezul a spus că nu ia acest rezultat ca pe un eșec, pentru că meciurile cu Țara Galilor și SUA sunt impoirtante pentru Iran. Fanii furioși după înfrângerea la scor au fost și ei taxați.

Irans Trainer Queiroz will Fokus auf den Fußball lenken

Credit imagine: SID

Iranul a început dezastruos Campionatul Mondial din Qatar, pierzând primul meci din grupa B în fața Angliei, scor 2-6. Pe teren a fost o singură echipă, iar valoarea superioară a britanicilor și-a spus cuvântul. Echipa lui Southgate a dat impresia că poate marca oricând vrea în poarta asiaticilor, care au părut o echipă lipsită de orice orizont, fără motivație și fără viziune.
Eșecul usturător nu l-a deranjat însă foarte tare pe selecționerul Carlos Queiroz, care a avut un discurs greu de înțeles la finalul partidei. Acesta a spus fără menajamente că nu vede o mare înfrângere acest rezultat, lăsând să se înțeleagă că nu se aștepta ca echipa sa să obțină ceva din duelul cu Anglia. Portughezul a subliniat că meciurile cu Țara Galilor și SUA sunt cele cu adevărat importante pentru reprezentativa Iranului la acest turneu final.
"Nu a fost o înfrângere, a fost un antrenament bun pentru noi, învățăm să fim bine pregătiți pentru următoarele jocuri. Acesta nu a fost un rezultat care a contat pentru noi, rezultatele pe care mizăm sunt împotriva Țării Galilor și a Statelor Unite", a spus Queiroz după meci, citat de Marca.

Carlos Queiroz, mesaj tranșant pentru fanii care critică naționala Iranului

Queiroz și-a manifestat susținerea pentru jucătorii săi, care nu au intonat imnul la începutul partidei în semn de solidaritate cu mișcările de protest din țară. Selecționerul i-a luat însă în colimator pe fanii nemulțumiți de rezultatul de azi, spunând că echipa nu are nevoie de suporteri care îi sunt alături doar la victorii.
"Cu toate problemele pe care le întâmpină jucătorii este foarte greu să ne concentrăm. Sunt sigur că după acest meci vom reveni mai puternici și mai implicați. Fotbalul contează acum. Am venit aici să jucăm. Ca să fie clar, nu avem nevoie de suporteri care susțin echipa doar când câștigă. Astfel de suporteri pot rămâne acasă", a completat Queiroz.
Acest 2-6 cu Anglia reprezintă cea mai drastică înfrângere a Iranului în istoria participărilor sale la Cupa Mondială. Mai mult, prima repriză a duelului de azi a marcat un record negativ în istoria competiției. Iranul a avut doar 46 pase exacte în prima parte, mai puțin decât orice altă echipă din 1966 încoace, de când se contorizează asemenea statistici.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo