Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Iranului i-a cerut demisia din FIFA lui Jurgen Klinsmann după declarațiile acestuia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/11/2022 la 17:55 GMT+2

Carlos Queiroz vine cu o replică la adresa lui Jurgen Klinsmann după declarațiile germanului care contestă calitățile antrenorului portughez și care au pus la îndoială performanța Iranului de a învinge Țara Galilor în etapa a 2-a a grupelor de la Cupa Mondială.

Queiroz

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Contre între selecționerul Iranului, Carlos Queiroz și germanul Jurgen Klinsmann, după o declarație a membrului FIFA prin care acesta a atacat cultura și obieciurile iranienilor și a contestat indirect victoria pe care aceștia au obținut-o în fața Țării Galilor, acuzând fapte care nu s-au văzut la TV și care fostului internațional german nu i se par absolut deloc în regulă.
Imediat după meciul cu pricina, Klinsmann a avut o reacție în direct pentru BBC, iar "nota de plată" a venit ulterior printr-o declarație a lui Carlos Queiroz, după ce acesta a fost luat la țintă de fostul jucător al VFB Stuttgart, Inter Milan, AS Monaco, Tottenham sau Bayern Munchen.

Carlos Queiroz atac la Jurgen Klinsmann după declarațiile neamțului

Portughezul de pe banca Iranului, Carlos Queiroz, i-a cerut demisia unui membru al grupului tehnic din cadrul FIFA, în urma declarațiilor agresive ale acestuia cu privire la modul prin care abordează naționala Iranului meciurile și cum pun presiune pe arbitri.
Antrenorul de 69 de ani a sugerat că FIFA va trebui să ia măsuri în cazul lui Jurgen Klinsmann dacă acesta nu-și va da demisia, pentru că nu consideră ca fiind normale astfel de atacuri împotriva unei naționale care joacă la Mondial și la adresa selecționerului ei. Totodată, Queiroz a preferat să fie diplomat și l-a invitat pe Klinsmann în cadrul cantonamentului naționalei pe care o conduce, pentru a-i demonstra că are o părere greșită despre cultura iraniană.
"Dragă Jurgen, văd că ai început să mă numești Carlos, deci cred că este normal să te numesc și eu Jurgen, corect? Chiar dacă nu mă cunoști personal, îmi pui la îndoială caracterul cu o prejudecată tipică superiorității.
Indiferent cât de mult pot respecta ce ai făcut pe teren, comentariile făcute la adresa culturii iraniene, echipei naționale a Iranului și a jucătorilor mei reprezintă o mare jignire adusă la adresa fotbalului. Nimeni nu ne poate contesta integritatea dacă nu se află la nivelul nostru.
Chiar și așa, am dori să te invităm în cantonamentul naționalei Iranului, să socializezi cu jucătorii iranieni și să înveți de la ei câte ceva despre această țară, despre acest popor, despre poeții, algebra, cultura milenială persană. Și, de asemenea, să asculți de la fotbaliștii mei cât de mult iubesc și respectă fotbalul.
Înțeleg că nu ne placi, pentru că ești germano-american. Este ok acest lucru, în ciuda comentariilor incredibile făcute la BBC, care încearcă să minimalizeze eforturile, sacrificiile făcute de noi și talentul pe care îl avem. Îți promitem că noi nu te vom judeca în funcție de cultura și originea ta.
În același timp, vrem să vedem ce decizie va lua FIFA în legătură cu poziția pe care o ocupi în cadrul grupului tehnic. Pentru că, evident, ne așteptăm ca tu să îți dai demisia", a fost mesajul transmis de selecționerul Iranului.
Citește și:

Declarația acidă făcută de Jurgen Klinsmann la adresa Iranului

Fost internațional german, Jurgen Klinsmann a avut o reacție vehementă cu privire la naționala Iranului și i-a acuzat pe oficialii asiatici că au influențat arbitrajul în favoarea lor în meciul cu Țara Galilor, partidă pe care iranienii au câștigat-o cu două goluri venite în prelungirile partidei, însă o victorie meritată având în vedere la ceea ce s-a văzut în teren.
"Carlos se potrivește foarte bine cu echipa națională și cu cultura lor, a eșuat în America de Sud cu Columbia și apoi nu a reușit să se califice cu Egiptul, iar el a venit chiar înainte de Cupa Mondială cu Iranul, unde a lucrat mult timp. Nu este o coincidență, face parte din cultura lor, din modul în care joacă.
Au 'lucrat' arbitrul. Îl lucrează pe arbitrul de linie și pe al patrulea oficial, sunt în permanență în urechea lor. Au fost multe incidente pe care noi nu le-am văzut la TV. Aceasta este cultura lor, te scot din joc. Ar fi fost diferit cu un alt arbitru. Ei au cinci persoane în jurul arbitrului. Acest lucru nu a fost deloc în favoarea Țării Galilor", a declarat Klinsmann pentru BBC.
Iran este pe locul secund în grupa B din cadrul Campionatului Mondial din Qatar, după ce a reușit să învingă Țara Galilor cu 2-0, asta cu toate că a pierdut duelul de debut împotriva Angliei la scor, 6-2. Iranienii se vor lupta cu naționala Statelor Unite ale Americii în ultima etapă, iar în cazul unei victorii, vor avea asigurată participarea în optimi, însă s-ar putea mulțumi chiar și cu un rezultat de egalitate, având în vedere că au un punct peste SUA, însă în această perspectivă ar avea nevoie și ca Anglia să nu piardă în fața Țării Galilor.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo