Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Ramos pune presiune pe Luis Enrique! Ce a declarat fundașul despre prezența sa la Mondial

Nicu Savin

Actualizat 02/11/2022 la 16:11 GMT+2

Sergio Ramos are un sezon foarte bun la PSG și a fost inclus de Luis Enrique pe lista largă a jucătorilor care ar putea fi convocați la Campionatul Mondial. Vorbind despre posibilitatea de a merge în Qatar, fundașul a declarat că visează la acest lucru și se simte în formă pentru a juca la competiția supremă din fotbal. Rămâne de văzut dacă selecționerul va miza sau nu pe el.

Sergio Ramos of Spain celebrates after scoring his team's fifth goal during the UEFA Nations League A Group four match between Spain and Croatia at Estadio Manuel Martinez Valero

Credit imagine: Getty Images

Sergio Ramos a renăscut în acest sezon la PSG. După ce anul trecut a jucat extrem de puțin, fiind chinuit de accidentări, ibericul a devenit o piesă de bază în echipa lui Galtier în actuala stagiune, fiind și un garant al succesului. Ramos a intrat în istoria clubului de pe Parc de Princes, fiind jucătorul cu cea mai lungă serie de invincibilitate. De când a ajuns la campioana Franței, fundașul a jucat 30 de partide și în niciuna dintre ele echipa nu a pierdut.
Evoluțiile constant bune ale lui Ramos, l-au readus pe acesta în atenția lui Luis Enrique, care ar putea miza pe el la Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul Spaniei l-a inclus pe fundaș pe lista largă, de 55 de jucători, dar în presa iberică este întărită ideea că legendarul fotbalist nu va prinde lotul final pentru Qatar.

Sergio Ramos: "Visul meu este să merg la Cupa Mondială"

Vorbind despre posibilitatea de a juca la turneul final, Ramos a pus o oarecare presiune pe Enrique, spunând că se simte în formă și că visează să îmbrace din nou tricoul Spaniei la un Campionat Mondial. Ibericul a subliniat că va respecta decizia selecționerului, chiar dacă va fi lăsat pe din afară.
"Toată lumea știe ce înseamnă pentru mine să apăr culorile țării mele. În ciuda faptului că anul trecut a fost un an dificil din cauza accidentărilor, acum mă simt foarte bine din nou și sunt disponibil. Până la urmă, nu este o decizie care să depindă de mine. Continui cu iluzia că voi putea apăra culorile echipei naţionale. Visul meu este să merg la Cupa Mondială. Trebuie să încerc să-l conving pe antrenor, pe care îl respect enorm. Sper să am ocazia să revin la națională pentru a juca o Cupă Mondială", a spus Ramos, citat de Sport.es.
Ramos este lider de selecții la naționala Spaniei (180 de meciuri și 23 de goluri), iar experiența sa uriașă l-ar putea face pe selecționerul Furiei Roja să-l ia la turneul final. Luis Enrique va anunța lotul final pentru competiția din Qatar pe 11 noiembrie.
Sergio Ramos a jucat ultimul meci la națională în martie 2021, când a bifat 4 minute într-un meci cu Kosovo din preliminariile Campionatului Mondial. Fundașul este printre puținii jucători activi care au făcut parte din marea echipă a Spaniei care a cucerit două titluri europene (2008 și 2012) și un titlu mondial (2010).
Spania face parte din grupa E la Mondialul din Qatar, urmând a se lupta pentru şefia grupei cu Germania. Japonia şi Costa Rica sunt celelalte două naţionale din grupă, dar, în condiţii normale, nu vor emite pretenţii pentru primele două locuri.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo