Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Și-a dat demisia! Încă un selecționer "cade" după ratarea calificării în optimile Mondialului

Cristian Mihală

Publicat 03/12/2022 la 14:07 GMT+2

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Ghanei, Otto Addo, a declarat vineri seara că echipa este afectată de înfrângerea din ultimul meci din grupe, 0-2 cu Uruguay, şi eliminarea de la CM 2022 din Qatar, precizând că odată cu încheierea acestui episod renunţă la postul de selecţioner, scrie AFP.

Otto Addo möchte mit Ghana ins Achtelfinale einziehen

Credit imagine: SID

După ce Carlos Queiroz și Roberto Martinez au dezamăgit cu Qatar, respectiv Belgia, la Campionatul Mondial, a venit rândul ca Otto Addo să facă un pas în spate, după ce Ghana a terminat pe ultimul loc grupa.
https://www.eurosport.ro/fotbal/cupa-mondiala-fifa/2022/portugalia-si-uruguay-in-optimi-la-mondial-ghana-lovita-din-nou-de-blestemul-de-acum-12-ani_sto9254637/story.shtml
"Ceea ce ne doare cel mai mult este faptul că suntem eliminaţi. Nici nu mai contează din vina cui. Doream să câştigăm acest meci, dar din păcate nu am reuşit. Am încercat să facem o bucurie fanilor, dar nu a fost posibil. Pentru noi Mondialul s-a încheiat, iar eu renunţ la postul de selecţioner al Ghanei. Luasem decizia înainte de CM 2022, viitorul meu şi al familiei mele este în Germania, îmi place ceea ce fac la Borussia Dortmund. Şi dacă ieşeam campioni mondiali, eu oricum renunţam la postul de selecţioner", a declarat Addo, care la gruparea din Bundesliga este antrenor al echipei de tineret.
Selecţionata Uruguayului a învins echipa Ghanei cu scorul de 2-0 (2-0), vineri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, insuficient pentru a merge în optimile de finală, unde s-a calificat Coreea de Sud. Naţionala africană a încheiat grupa pe ultimul loc.
Ghana a primit gol în ultimele sale zece meciuri disputate la Cupa Mondială. Cele două echipe s-au mai înfruntat o singură dată, în 2010, la Cupa Mondială din Africa de Sud, în sferturile de finală, când Ghana a ratat un penalty după un henţ comis de Luis Suarez (eliminat), pierzând la loviturile de departajare. Uruguayul a terminat atunci pe locul al patrulea.
Sursa: Agerpres
Tabloul optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo