Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simulatorul care a prezis câștigătoarele ultimelor 3 ediții de Mondial o vede pe Argentina favorită

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/11/2022 la 20:04 GMT+2

Una dintre cele mai sigure predicții legate de câștigătoarele ultimelor ediții ale Cupelor Mondiale a făcut o simulare și Argentina a ieșit drept câștigătoare. EA Sports a făcut acest anunț și nu este singura astfel de predicție realizată de un sistem tehnologic.

Lionel Messi won the 2021 Copa America with Argentina.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Campionatul Mondial se apropie cu pași repezi, având în vedere că sunt mai puțin de două săptămâni până la meciul de debut din Qatar, iar predicțiile asupra câștigătoarelor sunt tot mai dese. Printre favorite le avem pe Brazilia, Anglia, Argentina, Portugalia, Franța și Germania, însă una singură se va bucura după finala de pe 18 decembrie.
Cupa Mondială din 2022 urmează să înceapă pe 20 noiembrie cu meciul dintre țara gazdă Qatar și Ecuador.

Argentina, marea favorită la câștigarea CM 2022

După ce a prezis corect învingătoarele ultimelor 3 ediții ale Campionatului Mondial, EA Sports vine cu o nouă favorită la ediția din Qatar, Argentina lui Lionel Messi. Simulând meciurile din turneu în cel mai de succes joc de fotbal pe calculator, FIFA 23, selecționata "pumelor" a ieșit marea câștigătoare după o finală sud-americană cu Brazilia lui Neymar.
Metoda celor de la EA Sports a dat numele câștigătoarelor edițiilor din 2010, 2014 și 2018, iar acum scenariul pare tot mai previzibil. În faza semifinalelor, Argentina ar elimina Franța, în timp ce Brazilia s-ar impune în fața Portugaliei, nedându-i șansa lui Cristiano Ronaldo să ajungă să joace cu trofeul mondial pe masă. Ba mai mult, Portugalia ar urma să piardă finala mică în fața francezilor cu scorul de 4-2.
Argentina ar urma să câștige finala cu Brazilia exact cum a câștigat și finala Copei America, cu 1-0, iar Lionel Messi ar urma să fie cel mai bun marcator al Mondialului, cu 8 reușite în 7 meciuri, iar Benzema, Zielinski și Silva ar împărți distincția de cel mai bun pasator, cu 3 assist-uri fiecare.
Citește și:

Predicție asemănătoare și în cazul inteligenței artificiale

Inteligența artificială are un rol tot mai important în societatea zilelor noastre, iar pasionații din domeniu au apelat la un supercomputer pentru a vedea cine va juca marea finală de pe 18 decembrie și care va fi naționala care va ridica trofeul.
Ancheta companiei BCA Research poartă o denumire sugestivă: "Cea mai importantă predicție neimportantă- FIFA World Cup" și a avut la bază statistici ale jucătorilor care vor evolua în Qatar, dar și de la toate meciurile ultimelor 4 ediții de Campionat Mondial.
Astfel, pe baza informațiilor avute la dispoziție, finala prezisă ar avea loc întreArgentina și Portugalia, un ultim duel la cel mai înalt nivel între 2 dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut fotbalul, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Finala ar urma să fie una echilibrată și Argentina se va impune la penalty-uri. La acest capitol, sud-americanii au câștigat de 4 ori din 5 ocazii diferite de-a lungul timpului, în timp ce Portugalia a câștigat singura sa confruntare decisă la loviturile de departajare, la Mondiale, în 2006, contra Angliei.
Așadar, există tot mai multe "voci" care dau naționala "pumelor" drept favorită la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, iar faptul că în ancheta EA Sports a ieșit la fel, poate îndeplini visul fanilor lui Leo Messi.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo