Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tite a anunțat lotul final al Braziliei pentru Campionatul Mondial! Surprizele și marile absențe

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/11/2022 la 00:41 GMT+2

Selecționerul Braziliei a anunțat lotul final al celor 26 de jucători care vor face deplasarea în Qatar, în cazul în care nu vor interveni situații medicale de ultim moment. 15 jucători dinte cei convocați joacă în Premier League și numai 4 dintre ei provin de la echipe din afara Europei.

Brazil celebrating against Chile

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Campionatul Mondial din Qatar va începe peste mai puțin de două săptămâni, iar selecționerii celor 32 de echipe încep să anunțe loturile de jucători pe care se vor baza. Brazilia, una dintre echipele naționale favorite la câștigarea trofeului, și-a anunțat astăzi lotul format din cei 26 de jucători care își vor reprezenta țara în cadrul Mondialului ce urmează să înceapă pe 20 noiembrie.
Tite a avut o misiune dificilă în acătuirea lotului, dat fiind faptul că există o sumedenie de jucători de valoare apropiată pe multe dintre posturi. Una din marile absențe este cea a lui Gabriel Megalhaes, titular incontestabil la Arsenal, liderul din Premier League. Decizia selecționerului Selecao era totuși de așteptat, întrucât fundașul central nu a debutat încă la prima reprezentativă. Arsenal dă totuși doi fotbaliști la naționala Braziliei: Gabriel Martinelli și Gabriel Jesus.
O altă absență de marcă este cea a lui Roberto Firmino, atacantul lui Liverpool, om cu 55 de selecții și 17 goluri la națională.
15 dintre cei 26 de fotbaliști convocați de Tite joacă în Premier League, ceea ce arată forța deosebită a Braziliei. Doar 3 jucători evoluează în afara Europei: unul la Palmeiras (Weverton, al 3-lea portar) și doi la Flamengo (Everton Ribeiro și Pedro). Real Madrid și Juventus și Manchester United dau câte 3 fotbaliști la naționala Selecao.

Tite a anunțat lotul Braziliei pentru CM din Qatar

Pe lista finală a selecționerului Tite se regăsesc 26 de fotbaliști, dintre care 3 portari, 8 fundași, 6 mijlocași puri și 9 jucători de ofensivă:
  • Portari: Alisson (Liverpool/Anglia), Ederson (Manchester City/Anglia) și Weverton (Palmeiras/Brazilia).
  • Fundași: Danilo (Juventus/Italia), Dani Alves (Pumas/Mexic), Alex Sandro (Juventus/Italia), Alex Telles (Sevilla/Spania), Thiago Silva (Chelsea/Anglia), Marquinhos (PSG/Franța), Eder Militao (Real Madrid/ Spania) și Bremer (Juventus/Italia).
  • Mijlocași: Casemiro (Manchester United/Anglia), Fabinho (Liverpool/Anglia), Bruno Guimaraes (Newcastle/Anglia), Fred (Manchester United/Anglia), Everton Ribeiro (Flamengo/Brazilia) și Lucas Paqueta (Westa Ham United/Anglia).
  • Atacanți: Neymar (PSG/Franța), Vinicius Jr (Real Madrid/Spania), Gabriel Martinelli (Arsenal/Anglia), Raphinha (Barcelona/Spania), Antony (Manchester United/Anglia), Rodrygo (Real Madrid/Spania), Gabriel Jesus (Arsenal/Anglia), Richarlison (Tottenham/Anglia) și Pedro (Flamengo/Brazilia).
Citește și:
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo