Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tite, OUT de la naționala Braziliei după eliminarea de la Mondial! Cine e dorit de suporteri în locul lui

Bianca Dumitru

Actualizat 09/12/2022 la 22:13 GMT+2

Brazilia a fost eliminată în această seară de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022, fiind învinsă de Croația, după loviturile de la 11 metri. După meci, selecționerul Tite a anunțat că va pleca de pe banca tehnică a echipei naționale.

Tite trifft mit Brasilien im Viertelfinale auf Kroatien

Credit imagine: SID

Brazilia a ratat în această seară calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Naționala sud-americană a fost învinsă, după loviturile de la 11 metri, de Croația.
LG QNED
Acest conţinut vă este oferit de LG. Trăieşte emoţia fiecărui gol transpusă în culori uimitoare. Doar cu LG QNED.
În urma acestui rezultat, jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că selecționerul brazilian a luat decizia de a pleca de la echipă. Tite mai avea contract cu Federația doar până la finalul acestui an, dar ar fi ales să plece de acum.
"Este o înfrângere dureroasă, dar sunt împăcat cu mine însumi. După cum am spus, ciclul meu s-a terminat. Am spus-o acum peste un an și jumătate și nu sunt un om de două cuvinte. Nu mă jucam cu vorbele ca să câștig și apoi să fac o dramă pentru a rămâne, oricine mă cunoaște o știe", a spus Tite la conferința de presă.
Tite a condus naționala Braziliei din 2016, stând pe bancă în 81 de partide. În această perioadă, Selecao a câștigat un singur trofeu, o Copa America, în sezonul 2018/19.
De-a lungul carierei, brazilianul în vârstă de 61 de ani le-a mai antrenat pe Corinthians, Gremio, Atletico MG, Palmeiras, Al-Ain, Al-Wahda și Internacional Porto Alegre.
Citește și:

Cine e dorit de fani în locul lui Tite pe banca Braziliei

Jurnaliștii din Brazilia au lansat în aceste zile un sondaj pe site-ul Globosporte, întrebându-i pe suporteri cine este antrenorul pe care și-l doresc în locul lui Tite, care s-ar fi despărțit de națională la finalul acestui an.
Conform voturilor fanilor brazilieni, cei mai mulți își doresc ca echipa să fie pregătită de Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City fiind votat de 32,7% dintre respondenți.
Guardiola este urmat în preferințele brazilienilor de Abel Ferreira, care a primit 24,6% dintre voturi, și de Jorge Jesus, votat în proporție de 10,8%.
Alegerea brazilienilor în privința noului selecționer
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo