Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uimitor: SUA, a treia cea mai populară ţară care să câştige Mondialul. E peste Franţa, Anglia sau Germania

Cristian Mihală

Publicat 16/11/2022 la 10:06 GMT+2

SUA reprezintă naţionala care prinde neaşteptat podiumul într-un clasament al pariurilor pe câştigătoarea Campionatului Mondial. Cele mai multe pariuri au fost strânse de Argentina şi Brazilia, dar yankeii le-au luat faţa unor ţări precum Franţa, Anglia, Germania, Portugalia, Spania sau Olanda.

Christian Pulisic steht im Kader der USA gegen Bolivien

Credit imagine: SID

Duminică începe Mondialul din Qatar, iar pentru pasionaţii de fotbal turneul final reprezintă şi o bună oportunitate de a-şi încerca flerul la pariuri.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Alegerea câştigătoarei Cupei Mondiale e una dintre cele mai "vânate" opţiuni de către pariori, iar cele mai multe astfel de pariuri au vizat-o pe Argentina lui Messi. "Pumele" au strâns 28% dintre selecţiile pe învingătoarea finală din Qatar, devansând marea rivală, Brazilia (15%).
Surprinzător, locul 3 în acest top e ocupat de SUA, care a adunat 11% din pariurile puse pe naţionala care cucereşte titlul în Qatar. Yankeii au devansat la "mustaţă" campioana mondială, Franţa, dar a fost de aproape două ori mai populară decât Anglia (6% pentru "cei trei lei").
Motivul din spatele acestei popularităţi a Statelor Unite ţine de 3 aspecte: cota foarte mare (peste 250, în general), grupa destul de uşoară, din care ar putea ieşi fără mari probleme (se luptă pentru locul 2 cu Ţara Galilor şi Iran, în contextul în care Anglia nu ar trebui să aibă probleme să termine pe 1) şi lotul destul de puternic.

Poate SUA să facă o surpriză la Mondialul din Qatar?

Evident, şansele ca SUA să câştige Mondialul sunt aproape nule, dar argumentele prezentate mai sus i-au făcut pe mulţi pariori să mizeze pe naţionala lui Gregg Berhalter. Pe 16 în clasamentul FIFA, yankeii nu au avut emoţii să ajungă la Mondial, terminând pe 3 grupa de calificare câştigată de Canada (Mexic a fost pe 2, dar diferenţele la vârf au fost minime).
Statele Unite au o formaţie puternică de la mijloc în sus, marea vedetă fiind Christian Pulisic. Starul lui Chelsea este repsonsabil cu fazele fixe şi are libertate totală. Acesta a fost cel mai faultat jucător în calificări, asta în contextul în care a lipsit la 4 dintre partide din cauza accidentărilor.
Pe lângă el, McKennie (Juventus), Brenden Aaronson (Leeds) sau Giovanni Reyna (Dortmund) sunt alţi fotbalişti care pot crea oricând diferenţa.
Primul "11" posibil al SUA la CM
  • Steffen - Dest, Zimmerman, Long, Robinson - McKennie, Adams, Aaronson - Reyna, Weah, Pulisic.
Cea mai bună performanţă a SUA la Mondiale e o semifinală (1930). Mulţi specialişti vorbesc că actuala echipă reprezintă cea mai bună generaţie din istoria fotbalului de peste Ocean, dar o accedere în "careul de aşi" pare utopică.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo