Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unul dintre cei mai buni mijlocași din lume s-a accidentat și nu va juca la Cupa Mondială din Qatar

Nicu Savin

Actualizat 14/10/2022 la 19:04 GMT+3

Francezii de la RMC Sport anunță că N’Golo Kante nu va juca la Campionatul Mondial din Qatar. Mijlocașul lui Chelsea este accidentat și nu se va recupera la timp pentru a fi în lotul lui Deschamps la turneul final care va debuta pe 20 noiembrie.

N'Golo Kanté (France) against Portugal / Nations League

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial din Qatar se apropie cu pași repezi, iar mai mulți jucători de clasă vor rata turneul final din cauza accidentărilor. Unul dintre ei va fi N’Golo Kante, mijlocașul lui Chelsea. Acesta s-a accidentat în debutul sezonului, iar Graham Potter declarat recent că nu poate da o dată exactă la care francezul va reveni.
Conform L'Equipe, Kante nu poate fi refăcut la timp și va rata astfel șansa de a juca din nou la Mondiale, așa cum a făcut-o cu succes acum 4 ani, în Rusia, unde a fost o piesă de bază în echipa care avea să cucerească trofeul.
Kante a jucat doar două meciuri în acest sezon și chiar dacă ar fi devenit apt în preajma turneului final nu ar fi atins forma sportivă optimă pentru o competiție de asemenea anvergură.
Lipsa lui Kante reprezintă o nouă lovitură pentru Didier Deschamps, care nu-l va avea la dispoziție nici pe Pogba în Qatar. Starul ajuns la Juventus înaintea acestui sezon nu a apucat să joace niciun meci pentru torinezi, după ce s-a accidentat în presezon și a suferit o intervenție chirurgicală. Deși în cazul său nu e oficial că va lipsi din lotul pentru Mondial, e greu de crezut că acest lucru va fi posibil.

Deschamps nu va avea niciunul dintre mijlocașii titulari din finala Cupei Mondaile din 2018

Astfel, Franța va merge în Qatar fără 3 dintre mijlocașii pe care s-a bazat la ediția de acum 4 ani. În finala cu Croația, linia mediană a "Cocoșului Galic" a fost formată din Kante, Pogba și Matuidi. Niciunul dintre ei nu va fi prezent în acest an, ultimul retrăgându-se de la națională după transferul la Inter Miami, în MLS.
Din fericire pentru Deschamps, Franța are suficienți jucători de clasă la mijlocul terenului. Aurelian Tcouameni, Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi sau Adrien Rabiot sunt toți într-o formă bună și pot oricând să suplinească absențele lui Pogba sau Kante.
Franța va debuta pe 22 noiembrie la Campionatul Mondial, contra Australiei. Din aceeași grupă mai fac parte Danemarca și Tunisia, astfel că naționala lui Deschamps nu ar trebui să aibă probleme în a avansa în optimi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo