Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială

Nicu Savin

Publicat 09/12/2022 la 23:53 GMT+2

Zlatko Dalic a reușit să ducă Croația în semifinalele Cupei Mondiale pentru a 2-a oară la rând. După victoria istorică împotriva Braziliei, la penalty-uri, selecționerul croat a avut un discurs entuziasmant, subliniind că acest succes este al întregului popor. În plus, acesta a subliniat că echipa sa nu trebuie subestimată și că ambițiile sunt și mai mari în continuare la acest turneu final.

Zlatko Dalic, selecționerul Croației

Credit imagine: Eurosport

Croația a dat încă o dată peste cap calculele granzilor din fotbalul mondial și a ajuns pentru a 2-a oară la rând în semifinalele Campionatului Mondial. În Qatar, naționala lui Zlatko Dalic a eliminat Brazilia, la penalty-uri, după ce a revenit de la 0-1 în prelungiri.
Luka Modric a evidențiat la final spiritul de luptă al Corației și forța sa de revenire atunci când nimeni nu-i mai dădeau nicio șansă. La fel a făcut și seleecționerul Zlatko Dalic, care a pus și mai mult entuziasm în discursul său. Acesta a menționat că victoria aparține întreg poporului croat și a avertizat că echipa sa nu trebuie subestimată de acum înainte, referindu-se probabil la faptul că Brazilia era considerată favorită certă înaintea duelului din Qatar.
"Acesta este victoria pentru poporul croat. După un meci extraordinar, am eliminat marea favorită. Aceasta este Croaţia: mândrie, curaj, încredere şi patriotism. Croaţia este cea mai bună când vine vorba de ea. Aceasta este o victorie pentru noi toți, fiecare a dat tot ce a putut. Mulțumesc și celor de pe bancă, care trăiesc pentru această națională.Când contează, Croaţia reuşeşte întotdeauna. Să nu ne subestimeze nimeni. Nu s-a terminat, continuăm. Putem realiza lucruri mari", a spus Dalic la conferința de presă, citat de Daily Mail.

Croația, record incredibil, după victoria în fața Braziliei

Până azi, în fazele eliminatorii de la Cupa Mondială mai fuseseră 12 meciuri în care tabela a rămas intactă la finalul primelor 90 de minute, iar apoi s-a marcat în prelungiri. De fiecare dată, echipa care a deschis scorul a reușit să câștige și să avanseze mai departe (sau să câștige trofeul, cum a fost cazul Germaniei în 2014). Astfel, Croația a devenit prima echipă din istorie care este condusă cu 1-0 în reprizele suplimentare și care reușește să iasă victorioasă.
Acesta nu este singurul record doborât de Croația odată cu victoria în fața Braziliei. Livakovic a ajuns la 4 penalty-uri apărate la turneul final, niciun alt portar din lume neavând un palmares mai bun în acest sens. La fel a făcut Subasic la ediția precedentă, astfel că naționala Croației devine prima care se poate mândri că portarii săi au apărat 8 penalty-uri în istoria Cupei Mondiale.
În plus, Croația rămâne invincibilă la loviturile de departajare la Cupa Mondială. Acum 4 ani, balcanicii ajungeau în semifinale după ce treceau la penalty-uri de Danemarca și Rusia, iar istoria s-a repetat în Qatar, Japonia și Brazilia căzând victime ale stăpânirii de sine exemplare a croaților.
Așadar, Croația este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde va întâlni Argentina sau Olanda. Fără să strălucească deloc la actuala ediție, balcanicii au ajuns din nou să lupte pentru medalii, la fel cum s-a întâmplat în 1998 (locul 3) și în 2018 (locul 2). Generația fantastică a Croației a demonstrat încă o dată că finala jucată acum 4 ani nu a fost întâmplătoare.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din sau .

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol