Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul dat afară de FCSB după doar 7 meciuri a debutat cu o victorie în Cipru

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/02/2023 la 12:31 GMT+2

La 48 de ani, Bogdan Andone a preluat de curând prima sa formație din afara României și se pare că deja și-a pus amprenta într-un mod pozitiv, pentru că echipa sa a trecut peste două înfrângeri consecutive și a bifat un nou succes în campionat.

Bogdan Andone la FCSB. Sursă: gsp.ro

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre puținii antrenori români care profesează în străinătate a avut parte de un debut pozitiv la noua sa formație, pe care a preluat-o în urmă cu doar o săptămână. Chiar dacă nu este vorba de un campionat foarte valoros, cel din Cipru, românul se poate mândri cu o primă victorie la prima sa experiență ca antrenor în afara granițelor țării.

Bogdan Andone, debut cu dreptul la Apollon Limassol

Bogdan Andone a semnat cu Apollon Limassol pe 11 februarie, formația din Cipru dorindu-și să intre serios în cursa pentru titlu, după ce a înregistrat două înfrângeri în ultimele două etape cu Konstantinos Makridis pe banca tehnică.
Antrenorul român se pare că a reușit în scurt timp să dea un suflu nou, pentru că ieri a debutat cu o victorie în etapa cu numărul 24 din prima ligă cipriotă, în deplasare la ultima clasată, Chloraka.
Culmea, formația gazdă a deschis scorul în minutul 20 și acesta a fost și scorul pauzei, însă la cabine probabil tehnicianul român a intervenit și și-a motivat altfel jucătorii, pentru că în repriza secundă Apollon a marcat de 3 ori. Ioannis Pittas a restabilit egalitatea în minutul 64, iar peste doar 9 minute, oaspeții au preluat conducerea prin reușita ghanezului Godsway Donyoh. Tabela a fost închisă de același Ioannis Pittas în minutul 89, astfel că Bogdan Andone a avut parte de un debut fericit la noul său club, pentru că datorită celor 3 puncte câștigate, Apollon Limassol a urcat pe locul 5, eligibil de play-off.
Distanța din clasament față de liderul AEK Larnaca este în continuare una uriașă, de 16 puncte, însă obiectivul primar pentru antrenorul român este să califice echipa în play-off, pentru a se lupta la campionat cu cele mai bune formații din Cipru. După 23 de etape, Apollon are 38 de puncte, iar golaverajul este de +4, cu 30 de goluri marcate și 26 primite.
A fost doar a 3-a oară în cariera tehnicianului de 48 de ani când a debutat cu o victorie la echipa sa, după scurtele experiențe de la FCSB și Poli Timișoara, unde deși a început bine, a plecat foarte repede de la cele două cluburi.
Citește și:

În trecut, FCSB l-a îndepărtat după doar 7 meciuri

Fostul mijlocaș a bifat meciuri chiar la una dintre cele mai puternice echipe din prima ligă românească, FCSB, însă experiența sa a fost una foarte scurtă, pentru că doar timp de o lună i-a condus pe roș-albaștri.
Până în prezent, la FCSB a înregistrat cel mai bun parcurs al său ca antrenor, pentru că din cele 7 meciuri pe care le-a condus, a reușit să câștige 4, a terminat o dată la egalitate și a suferit două înfrângeri. Debutul său a fost chiar pe plan european, contra moldovenilor de la Milsami Orhei, duel încheiat cu 2-0 în favoarea românilor. Ulterior a câștigat cu Hermannstadt cu 4-3, apoi returul cu Milsami cu 2-1, însă parcursul său s-a încheiat brusc după ce a calificat echipa în turul al 3-lea preliminar al UEFA Europa League, după ce a trecut și de Alashkert cu 5-3 la general.
După episodul FCSB, Bogdan Andone a semnat cu Astra Giurgiu, echipă pe care a antrenat-o un an, timp în care a înregistrat 5 victorii, 6 remize și 10 înfrângeri în cele 21 de meciuri, apoi a mers la FC Voluntari, acolo unde a condus echipa tot 21 de meciuri, iar rezultatele au fost doar o idee mai bune, adică 6 victorii, 6 rezultate de egalitate și 9 eșecuri, iar ultima sa echipă înainte de a-și începe aventura în Cipru a fost Poli Timișoara, echipă la care a stat timp de 3 luni, a bifat 8 partide, dintre care o singură victorie, în primul meci, 2 egaluri și 5 insuccese.
În palmaresul său de antrenor are un trofeu, campionatul câștigat cu Astra în sezonul 2015/16, când a fost secundul lui Marius Șumudică. Înainte de FCSB, Andone mai trecuse ca antrenor principal la Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara, Metaloglobus București și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, însă nu a performat foarte bine pe nicăieri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo