Adus în locul lui Garry Monk în noiembrie, Pulis părea că va scoate pe Sheffield Wednesday din zona nisipurilor mişcătoare din Championship, lotul fiind unul de prima jumătate a clasamentului, conform multor specialişti. Doar că echipa s-a prăbuşit total, înregistrând o singură victorie în 10 partide, cu Pulis la timonă.
Ca atare, Dejphon Chansiri a decis să îl demită pe tehnician şi să îl pună interimar pe Neil Thomson. Efectul a fost imediat, Sheffield impunându-se pe 29 decembrie cu Boro. În general o prezenţă discretă, patronul lui Wednesday a avut de această dată un discurs foarte dur la adresa lui Tony Pulis, care a avut un discurs la 180 de grade, după ceva mai mult de o lună.
"Mi-a zis că jucătorii nu se încadrează în mentalitatea lui. Da, fotbaliştii noştri nu sunt de contra-atac, nu s-au putut obişnui cu filosofia lui de fotbal. Când a sosit, Pulis mi-a spus că nu are un stil pe care îl adoptă, că va evolua în funcţie de adversari. Acum, îmi zice că fotbaliştii nu îi respectă planul tactic. A fost total diferit discursul lui iniţial faţă de cel de acum", a spus Dejphon Chansiri, citat de Daily Mail, nu înainte de a-l eticheta pe Tony Pulis drept "cel mai slab manager cu care am lucrat".
Romanian Liga I
Alibec i-a transmis un mesaj lui Dan Petrescu. Anunțul tehnicianului de la CFR
ACUM 8 ORE

Dan Petrescu, pe lista lui Sheffield Wednesday

Neil Thomson, interimarul, a reuşit un succes cu Boro, dar sunt şanse minime ca el să rămână pe banca tehnică a echipei până la finalul sezonului. Miza e uriaşă, o retrogradare în liga a 3-a engleză fiind un adevărat dezastru. Dejphon Chansiri a confirmat că este în căutarea unui înlocuitor pentru Tony Pulis, dar vrea să ia o decizie raţională, astfel încât să facă alegerea corectă. "Va trebui să alegem cu mare grijă, pentru că nu ne mai permitem încă o greşeală", a explicat patronul englezilor pentru sursa citată.
Dan Petrescu este pe lista echipei din Championship, aşa cum am semnalat încă de aici, dar asta nu înseamnă că e favorit să obţină postul sau că va accepta să lucreze în Anglia.
Să pătrunzi în fotbalul britanic e însă extrem de greu, ca manager, astfel că fostul tehnician al CFR-ului s-ar putea să nu se întâlnească prea curând cu o astfel de oportunitate. Sheffield Wednesday este o formație pentru care "Super Dan" are o slăbiciune, evoluând acolo ca jucător, înainte de a ajunge pe Stamford Bridge.
Dacă va fi să ajungă la Sheffield Wednesday, Dan Petrescu va avea o misiune teribil de dificilă. Pentru acest sezon, obiectivul echipei e salvarea de la retrogradare și nimeni nu îi poate promite viitorului antrenor un proiect prin care clubul să revină în prim planul fotbalului britanic. Totuşi, salvarea de la retrogradare nu ar trebui să fie o mare problemă, în contextul în care lotul e unul destul de puternic, iar clubul se află la doar 3 puncte de o poziţie care îi asigură "supravieţuirea" în Championship.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/30/2963642.jpg
Romanian Liga I
#BREAKINGNEWS | Dan Petrescu nu merge la națională! Ce a anunțat antrenorul lui CFR Cluj
IERI LA 13:48
Fotbal
Petrescu are undă verde de la Cluj să semneze cu naționala. Cine vine să ia titlul cu CFR-ul
IERI LA 06:51