Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League Facts | Dan Petrescu, în fața provocării carierei: e chemat în Anglia

Cristian Mihală

Actualizat 11/05/2021 la 08:49 GMT+3

Dan Petrescu ar putea avea în sfârșit șansa carierei. Românul e în fruntea listei de tehnicieni pentru boardul lui Sheffield Wednesday, anunță presa arabă.

Dan Petrescu Chelsea

Credit imagine: Eurosport

Cu o carieră impresionantă ca jucător, unde a scris istorie în tricoul lui Chelsea, Dan Petrescu nu a ascuns niciodată faptul că visează să se întoarcă în Anglia, ca tehnician. Acum, o oportunitate pare că s-a creat, chiar dacă nu e vorba de Premier League, ci de Championship.
Să pătrunzi în fotbalul britanic e însă extrem de greu, ca manager, astfel că fostul tehnician al CFR-ului s-ar putea să nu se întâlnească prea curând cu o astfel de oportunitate. Arabii scriu că Sheffield Wednesday, formație pentru care a evoluat ca jucător, înainte de a ajunge pe Stamford Bridge, l-a pus pe "Bursuc" în fruntea listei de înlocuitori pentru Tony Pulis. În aceste condiții, șansele să mai ajungă la Al Nassr par tot mai mici.
"Se pare că Dan Petrescu nu îl va înlocui pe Rui Vitoria, la al Nassri, ci mai degrabă este mai aproape de a experimenta provocarea numită Sheffield Wednesday, în Anglia. Românul e în fruntea unei liste lungi de candidați, care îl include și pe Claude Boyle, dar Petrescu rămâne favoritul numărul unu", notează So3ody Sports.

Sheffield Wednesday, într-o situație critică. Acceptă Dan Petrescu provocarea?

Dacă va fi să ajungă la Sheffield Wednesday, Dan Petrescu va avea o misiune teribil de dificilă. Pentru acest sezon, obiectivul echipei e salvarea de la retrogradare și nimeni nu îi poate promite viitorului antrenor un proiect prin care clubul să revină în prim planul fotbalului britanic.
În acest moment, situația de la club pare dramatică, echipa fiind pe ultimul loc în Championship, cu doar 9 puncte după 18 etape.
Tony Pulis, tehnician cu un CV deosebit la nivel de Premier League, a fost adus la începutul lui noiembrie pentru a salva situația, dar echipa pare că s-a prăbușit total. Cu noul antrenor la timonă, Sheffield Wednesday nu a reușit vreun succes, în 7 meciuri de campionat. Mai mult, echipa a marcat de doar 4 ori, iar conduecerea pare să nu mai aibă răbdare: caută un înlocuitor pentru banca tehnică.
Situația nu e una ireversibilă, totuși, în contextul în care Sheffield Wednesday e la doar 4 puncte distanță de un loc care o salvează de a 3-a ligă engleză. Rămâne de văzut dacă Dan Petrescu va fi tentat de o astfel de aventură, chiar dacă astfel și-ar deschide porțile către fotbalul mare, unde visa să ajungă.
Rezultatele lui Tony Pulis la cârma lui Sheffield Wednesday
  • Preston - Sheffield Wednesday 1-0
  • Swansea - Sheffield Wednesday 1-1
  • Sheffield Wednesday - Stoke 0-0
  • Sheffield Wednesday - Reading 1-1
  • Norwich - Sheffield Wednesday 2-1
  • Huddersfield - Sheffield Wednesday 2-0
  • Sheffield Wednesday - Barnsley 1-2
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo