Cu o carieră impresionantă ca jucător, unde a scris istorie în tricoul lui Chelsea, Dan Petrescu nu a ascuns niciodată faptul că visează să se întoarcă în Anglia, ca tehnician. Acum, o oportunitate pare că s-a creat, chiar dacă nu e vorba de Premier League, ci de Championship.
Să pătrunzi în fotbalul britanic e însă extrem de greu, ca manager, astfel că fostul tehnician al CFR-ului s-ar putea să nu se întâlnească prea curând cu o astfel de oportunitate. Arabii scriu că Sheffield Wednesday, formație pentru care a evoluat ca jucător, înainte de a ajunge pe Stamford Bridge, l-a pus pe "Bursuc" în fruntea listei de înlocuitori pentru Tony Pulis. În aceste condiții, șansele să mai ajungă la Al Nassr par tot mai mici.
"Se pare că Dan Petrescu nu îl va înlocui pe Rui Vitoria, la al Nassri, ci mai degrabă este mai aproape de a experimenta provocarea numită Sheffield Wednesday, în Anglia. Românul e în fruntea unei liste lungi de candidați, care îl include și pe Claude Boyle, dar Petrescu rămâne favoritul numărul unu", notează So3ody Sports.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01

Sheffield Wednesday, într-o situație critică. Acceptă Dan Petrescu provocarea?

Dacă va fi să ajungă la Sheffield Wednesday, Dan Petrescu va avea o misiune teribil de dificilă. Pentru acest sezon, obiectivul echipei e salvarea de la retrogradare și nimeni nu îi poate promite viitorului antrenor un proiect prin care clubul să revină în prim planul fotbalului britanic.
În acest moment, situația de la club pare dramatică, echipa fiind pe ultimul loc în Championship, cu doar 9 puncte după 18 etape.
Tony Pulis, tehnician cu un CV deosebit la nivel de Premier League, a fost adus la începutul lui noiembrie pentru a salva situația, dar echipa pare că s-a prăbușit total. Cu noul antrenor la timonă, Sheffield Wednesday nu a reușit vreun succes, în 7 meciuri de campionat. Mai mult, echipa a marcat de doar 4 ori, iar conduecerea pare să nu mai aibă răbdare: caută un înlocuitor pentru banca tehnică.
Situația nu e una ireversibilă, totuși, în contextul în care Sheffield Wednesday e la doar 4 puncte distanță de un loc care o salvează de a 3-a ligă engleză. Rămâne de văzut dacă Dan Petrescu va fi tentat de o astfel de aventură, chiar dacă astfel și-ar deschide porțile către fotbalul mare, unde visa să ajungă.
Rezultatele lui Tony Pulis la cârma lui Sheffield Wednesday
  • Preston - Sheffield Wednesday 1-0
  • Swansea - Sheffield Wednesday 1-1
  • Sheffield Wednesday - Stoke 0-0
  • Sheffield Wednesday - Reading 1-1
  • Norwich - Sheffield Wednesday 2-1
  • Huddersfield - Sheffield Wednesday 2-0
  • Sheffield Wednesday - Barnsley 1-2
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10