Cotidianul Marca a anunțat în urmă cu câteva zile că David Alaba a bătut palma cu Real Madrid, austriacul fiind primul mare transfer al lui Florentino Perez pentru vara lui 2021. La începutul anului, Real Madrid i-a prezentat o ofertă fundașului austriac, care poate negocia în voie cu celelalte cluburi, pentru că-și încheie sezonul în vara acestui an. Așa cum a anunțat cotidianul Marca, oficialii campioanei Spaniei i-au propus un contract pe 4 sezoane, cu un salariu de 11 milioane de euro/an.
Cotat la 65 de milioane de euro de transfermarkt.com, Alaba a fost urmărit cu mare interes de mai multe cluburi de top din Europa, precum Manchester City, PSG, Liverpool și Chelsea. Fundașul de 28 de ani e în acest moment cu un pas pe Bernabeu, însă Franck Ribery speră ca situația să ia o turnură diferită, iar austriacul să continue să joace în Bundesliga pentru campioana Europei.

David Alaba, sfătuit să rămână la Bayern Munchen

Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
24/09/2021 LA 07:45
Franck Ribery nu mai este legat oficial de Bayern Munchen, dar urmărește îndeaproape telenovela care-l are drept protagonist pe David Alaba, bunul lui prieten. Într-un interviu acordat de curând pentru Sport Bild, actualul mijlocaș al Fiorentinei a declarat că din punctul său de vedere, Alaba ar trebui să rămână la campioana din Bundesliga.
"Situația nu este deloc ușoară, dar eu continui să sper că David și Bayern vor ajunge în curând la un acord, la o soluție care să convină ambelor părți. David se potrivește perfect la Bayern, a câștigat tripla de două ori", a spus Ribery pentru sursa citată. Acesta din urmă a explicat, de asemenea, că nu el a fost cel care l-a pus pe Alaba în contact cu Zinedine Zidane, așa cum s-a vehiculat în spațiul public: "Nu am vorbit cu Zinedine despre David și nici nu mi-a cerut numărul lui", a explicat Ribery.
Fotbal
"Doi la preț de unul". Marca anunță că Real Madrid își face Dream-Team, de sezonul viitor
02/09/2021 LA 06:08
Fotbal
Situația incredibilă în care a ajuns Barcelona, după cedarea lui Griezmann
01/09/2021 LA 07:05