David Alaba își va încheia contractul cu Bayern Munchen în vară, dar nu va duce lipsa fotbalului la cel mai înalt nivel. La începutul anului, Real Madrid i-a prezentat o ofertă fundașului austriac, care poate negocia în voie cu celelalte cluburi. Așa cum a anunțat cotidianul Marca, oficialii campioanei Spaniei i-au propus un contract pe 4 sezoane, cu un salariu de 11 milioane de euro/an.
Astăzi, tot Marca anunță că Alaba și Real au bătut palma, iar fundașul lui Bayern Munchen se va alătura formației lui Zinedine Zidane la finalul stagiunii. Potrivit jurnaliștilor iberici, internaționalul austriac deja ar fi trecut cu brio testele medicale în prezența unui medic de la Real Madrid.

David Alaba a bătut palma cu Real Madrid

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Cotat la 65 de milioane de euro de transfermarkt.com, Alaba a fost urmărit cu mare interes de mai multe cluburi de top din Europa, precum Manchester City, PSG, Liverpool și Chelsea. În cele din urmă, fundașul de 28 de ani a ales să meargă la Real Madrid, ai cărei conducători își doresc să umple golul pe care, cel mai probabil, Sergio Ramos îl va lăsa la finalul sezonului.
Alaba și-a exprimat dorința de a evolua în La Liga încă de când a decis să nu-și mai prelungească înțelegerea cu Bayern, echipa pentru care a jucat timp de 10 sezoane.
Rummenigge a vorbit încă din toamnă despre plecarea lui Alaba și s-a declarat resemnat privind soarta jucătorului: "Noi am făcut tot posibil pentru a ajunge la un acord", a declarat el. "Am avut multe conversații cu el, dar noi am dorit un răspuns din partea lui până la sfârșitul lui octombrie. Acest lucru nu s-a întâmplat și nu știu dacă se va mai întoarce la negocieri. Ce vreau să fie clar este că oferta noastră arată exact cât de mult îl apreciem, dar el nu a acceptat-o. Nu știu nimic despre zvonurile privind Real Madrid. Dar este liber să vorbească cu cine dorește începând cu 1 ianuarie", a precizat președintele lui Bayern, în toamnă.
Astfel, Alaba se va despărți de Bayern Munchen după 11 ani de glorie, în care a cucerit 23 de trofee, printre care se numără 9 titluri de campion în Bundesliga și 2 Ligi ale Campionilor. Fundașul austriac a stat doar 6 luni departe de trupa bavareză în toată această perioadă, când a fost împrumutat la Hoffenheim.
406 de partide a strâns Alaba în tricoul bavarezilor începând din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. Jucătorul austriac, care poate juca pe poziția de fundaș central, dar și în banda stângă, a marcat 32 de goluri și a oferit 49 de assist-uri pentru Bayern.
Alaba a adunat și 73 de selecții la naționala Austriei, reușind să înscrie 14 goluri.

Alaba a crescut urând-o pe Bayern Munchen, echipa unde a scris istorie

În ciuda performanțelor uriașe atinse de Alaba la formația bavareză, relația dintre cele două părți nu a fost întotdeauna așa de bună. Potrivit cotidianului Marca, fundașul austriac dezvoltase o ură față de Bayern în copilărie, pe vremea când era junior în țara natală.
Alaba era unul dintre cei mai buni tineri jucători atât la Aspern, cât și la Austria Viena, echipele unde și-a făcut junioratul. La vremea respectivă, devenise o obișnuință ca Bayern să se distreze cu ehipele din Austria în turneele de tineret.
Alaba n-a scăpat de meciurile în care juniorii campioanei Germaniei se distrau cu adversarii lor, iar din acest motiv a adoptat o atitudine ostilă față de actuala sa echipă. Lucrurile s-au schimbat complet în urmă cu 13 ani, când cei de la Bayern l-au adus la academia de la Munchen, în schimbul sumei de numai 150.000 de euro. Astăzi, cota de piață a lui Alaba a ajuns la 65 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

Muzica, a doua pasiune a lui David Alaba: "Pot să aduc puțină magie în studio"

Fotbalul nu este singura pasiune a lui Alaba. Într-un interviu oferit în urmă cu ceva timp, căpitanul naționalei Austriei a dezvăluit că a fost atras și de muzică în copilărie. Familia lui David iubește muzica, lucru considerat normal în Austria, țara marilor compozitori Beethoven și Mozart.
În Austria, muzica clasică este privită ca o religie, pe care și David Alaba a îmbrățișat-o. Fundașul lui Bayern a urmat cursuri de pian și chitară în tinerețe și, dacă n-ar fi ajuns fotbalist, probabil ar fi urmat o carieră de artist. În timpul liber, Alaba se relaxează în propriul său studio, unde înregistrează piese.
"Este clar că nu sunt cel mai bun cântăreț și nu am cea mai melodioasă voce, dar pot să aduc puțină magie în studio. Dar mă bucur de modul în care au ieșit lucrurile, în cele din urmă", spunea David Alaba, într-un interviu oferit pentru site-ul oficial al lui Bayern.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59