"Super Tătă" a pus capăt anul trecut unei cariere internaționale care s-a tradus în 73 de selecții pentru prima reprezentativă. La nivel declarativ, portarul lui Milan și-a explicat la acel moment hotărârea prin faptul că a ajuns la o vârstă și i s-a părut firesc să ajute la reconstrucția naționalei prin promovarea unor tineri goalkeeperi în locul său.
Acum, la un an distanță de la anunțul retragerii, un fost internațional marcant al României, Ioan Ovidiu Sabău, a precizat motivul care a dus la această decizie: "Spun asta și mă opresc aici, fiindcă așa e firesc. Tătărușanu s-a retras de la națională fiindcă nu se mai regăsea deloc în ce vedea. Atmosfera nu mai era extraordinară în vestiar, nu mai erau jucătorii cu care se obișnuise. Pur și simplu nu se mai regăsea și de aia a ales să nu mai continue" - Ioan Ovidiu Sabău la Look Sport.
Serie A
Ciprian Tătărușanu, tras pe linia moartă la Milan! Pioli: "Și-a făcut datoria, dar revine Maignan!"
27/11/2021 LA 16:47

Ioan Ovidiu Sabău, despre motivul real al retragerii lui Tătărușanu de la națională

La acel moment, Tătărușanu a ales să se despartă de naționala României printr-un comunicat de presă: "Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol.
S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie", a transmis în urmă cu un an Ciprian Tătărușanu, într-un comunicat de presă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
Veste proastă pentru Tătărușanu! Italienii au anunțat când revine Maignan în poarta lui AC Milan
22/11/2021 LA 13:52
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Tătărușanu, dezamăgit de ratarea calificării la baraj! Ce echipă va susține la Mondialul din Qatar
18/11/2021 LA 18:16