Scandalul provocat de vorbele considerate rasiste spuse de Sebastian Colțescu în timpul meciului PSG-Bașakșehir a făcut înconjurul lumii în ultima săptămână, dar lucrurile sunt departe de a fi elucidate. Arbitrul român, al 4-lea oficial la partida respectivă, a folosit expresia "ăla negru" pentru identificare unui membru al staff-ului turcilor, iar de acolo lucrurile au degenerat într-un scandal monstru, arbitrul român fiind învinuit de rasism.
În semn de solidaritate cu Pierre Webo, antrenor secund de la campioana Turciei care a fost subiectul remarcii lui Colțescu, jucătorii celor 2 formații s-au dus la vestiare și nu au mai revenit pe teren în seara respectivă, meciul disputându-se ulterior a 2-a zi. După ce s-a constatat că președintele clubului turc a ordonat ca Bașakșehir să nu mai revină de la vestiare, astăzi a ieșit la iveală un nou episod din seara de 8 decembrie, în urma unor noi dezvăluiri în presă a lui Demba Ba, atacantul de la campiona Turciei.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952394.jpg
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04

Demba Ba îl acuză pe Thomas Tuchel că nu a fost solidar cu jucătorii

Demba Ba, atacantul lui Bașakșehir, a fost parte activă în incedentele de pe Parc de Princes, el fiind foarte vehement la adresa lui Colțescu, după ce acesta a rostit cuvintele considerate rasiste la adresa lui Pierre Webo.
Astăzi, senegalezul a făcut o noi declarații cu privire la evenimentele de la Paris, dar a venit cu acuze dure îndreptate către tehnicianului lui PSG, Thomas Tuchel. În opinia jucătorului african Tuchel nu a avut o atitudine potrivită și chiar i-a acuzat pe fotbaliștii de la Bașakșehir că din vina lor a izbucnit întregul scandal.
"Jos pălăria pentru jucătorii de la Bașakșehir pentru că au simțit că trebuie făcut ceva. Jos pălăria și pentru jucătorii de la PSG, care, deși au spus că sunt acolo pentru a juca meciul, au decis să se oprească. Dar un alt membru din tabăra Parisului nu ne-a tratat cum trebuie și nu accept asta. Nu voi accepta niciodată asta și data viitoare când îl voi întâlni voi discuta cu el despre asta.", a declarat Demba Ba pentru TRT World, citat de Daily Sport.
Întrebat despre cine este vorba, fostul atacant de la Chelsea și Newcastle a continuat: "Managerul lor. Nu aveam de gând să îl acuz, dar o voi face. A purtat una sau două discuții cu jucătorii echipei noastre și, practic, ne învinovățea pe noi pentru ce s-a întâmplat. Aceasta este problema lui, nu a mea."
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32
Premier League
Graham Potter a început "curățenia" la Chelsea! Primul jucător de care vrea să scape
14/10/2022 LA 06:42