În urmă cu 8-9 ani, Wilhere era "copilul de aur" al lui Wenger la Arsenal, mulți anticipând că va deveni în scurt timp "creierul" echipei.
Anii au trecut, iar mijlocașul nu și-a atins niciodată apogeul carierei, accidentările repetate dându-i mari bătăi de cap. În sezonul trecut, Wilshere credea că își va relansa cariera la Bournemouth, unde a evoluat în 18 meciuri, ajungând până în play-off-ul de promovare în Premier League. Dar "cireșele" l-au lăsat liber de contract la finalul stagiunii, iar acum fotbalistul nu își găsește vreun angajament. Toți se tem, probabil, de faptul că cere un salariu mare, în contextul în care e un jucător atât de predispus la accidentări.
"Da, îmi trece prin cap să renunț la fotbal. Când ești la o echipă, te trezești în fiecare zi și știi ce ai de făcut, mergi la antrenamente, te pregătești pentru meciul următor. Te gândești să te antrenezi cât mai bine și să îi arăți managerului că meriți un loc de titular. Eu mă trezesc acum și nu am unde să mă duc, trebuie să mă antrenez pe cont propriu, e foarte greu să îmi păstrez motivația. Și îmi vine des în cap întrebarea asta: "Pentru ce fac asta?". Am vorbit cu agentul meu și i-am zis că nu vreau să fiu în poziția de a aștepta și de a tot aștepta. Mă voi trezi în ianuarie și aproape că va fi trecut acest sezon. E pierdere de timp și nu devin mai tânăr, trebuie poate să îmi văd de viața mea", a dezvăluit Wilhere pentru The Athletic.
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
06/12/2022 LA 21:39

Copiii lui Wilshere suferă pentru că mijlocașul nu are echipă

Wilshere se gândește tot mai serios la retragere și pentru a-și proteja copiii, care suferă enorm din cauza faptului că sunt tachinați la școală.
Un lucru e cert: un mare talent al fotbalului britanic a ajuns într-o situație foarte grea, deși se anunța un fotbalist care poate să își pună amprenta pe istoria lui Arsenal.
"Copiii mei au crescut, înțeleg lucruri și e neplăcut să aud întrebări de la ei legate de ce fac. Archie, în special, care are 9 ani, suferă. Are colegi la școală care sunt extrem de răi, așa sunt copiii la vârsta asta: "De ce nu joacă tatăl tău? Nu e suficient de bun? Nu se pricepe la fotbal, nu?". E brutal pentru el. Chiar m-a întrebat de ce nu mă duc în MLS (n.r. Major League Soccer) să joc, nu înțelege de ce nu îmi găsesc o echipă. Iubește fotbalul și îl văd cât suferă. Să fiu cinstit, nu credeam că voi ajunge într-o astfel de situație: azi, după ce am alergat, mi-am imaginat mai clar ca niciodată că aici ar putea fi finalul carierei mele. Toți îmi spuneau că la 28-29 de ani voi fi în apogeul carierei. Și așa credeam și eu, mă vedeam jucând la un club mare și evoluând în naționala Angliei", a mai spus mijlocașul central.
Wilshere a fost promovat de Wenger la Arsenal în 2008, la doar 16 ani. În 2012, strălucea pentru "tunari" într-o partidă contra Barcelonei, determinându-l pe Dani Alves să îl compare cu Iniesta și Xavi. A evoluat în 125 de partide pentru "tunari", însă problemele medicale repetate l-au determinat pe Wenger să își piardă încrederea că Jack mai poate fi un jucător world-class. Ca atare, în 2016, a fost împrumutat la Bournemouth. Un sezon mai târziu, a fost cedat definitiv la West Ham, unde s-a accidentat din nou în repetate rânduri, bifând doar 16 meciuri în două sezoane. Revenirea pe Dean Court, la începutul acestui an, părea să fie șansa de care are nevoie, dar Bournemouth a decis în această vară să rupă înțelegerea cu el.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
06/12/2022 LA 12:33
Cupa Mondială FIFA
Brazilia și Elveția, ultimele echipe calificate în optimile Cupei Mondiale! Tabloul complet
02/12/2022 LA 20:59