Mirel Rădoi a anunțat, la finalul partidei cu Liechtenstein, că pleacă de la cârma echipei naționale a României, spunând că, din punctul lui de vedere, ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022 este un eșec profesional. Chiar dacă selecționerul s-a arătat decis să pună punct mandatului, oficialii Federației Române de Fotbal încă speră să-l facă să se răzgândească.
Astăzi, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat că în următoarele zile președintele forului, Răzvan Burleanu, va avea o întâlnire cu Mirel Rădoi, urmând a negocia continuarea colaborării. Oficialul Federației a vorbit și despre variantele care vor fi luate în considerare în cazul în care selecționerul nu va fi convins să rămână la cârma echipei naționale.
"Întâlnirea dintre Răzvan Burleanu și Rădoi va avea loc vineri sau luni, în funcție de anumite repere din programul președintelui. Eu sper în continuare ca Mirel să rămână, e firesc să purtăm acest dialog. Mai departe, e hotărârea lui să acționeze cum va crede de cuviință.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
IERI LA 21:29
La negocieri, dacă va pica varianta Rădoi, vor fi abordați în primul rând antrenorii liberi de contract. Dacă ajungem, de exemplu, la Petrescu, va trebui să-l întrebăm mai întâi pe Nelu Varga dacă ne dă voie să-l abordăm pe Dan.
La Hagi e însă o situație mai specială. Discutăm cu patronul Hagi ca să ne permită să tratăm cu antrenorul Hagi. Glumesc! Dar la Gică e, desigur, o postură mai aparte, fiindcă el este acolo și proprietar. Niciodată nu va putea fi în același timp și patron la Farul, și selecționer. Dar am mai tot avut dialogul ăsta, inclusiv în urmă cu 3-4 ani.
Iar el a fost foarte clar atunci: 'Sunt patron, am anumite interese, nu pot intra în conflict cu naționala.' Dacă se va pune problema să vină la lot, va trebui să cedeze clubul soției sau altei persoane pentru a se degreva de acest statut vizavi de Farul. Asta ține, însă, numai de Gică și de planurile lui", a declarat Mihai Stoichiță, conform PlaySport.

Dan Petrescu nu ar spune "nu" unei oferte de la FRF

Antrenorul liderului din Liga 1, CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu a fost sunat de conducerea Federației Române de Fotbal pentru a i se oferi postul de selecționer al echipei naționalei a României, el precizând că în contractul său cu gruparea ardeleană există o clauză de reziliere "nu așa de mare", care poate fi achitată de oricine.
"Eu am fost antrenor liber șase luni și nu am fost sunat. Am venit de trei luni la CFR Cluj și nu am fost sunat niciodată de nimeni de la FRF. Eu nu am primit niciun telefon de la nimeni. Am clauză de reziliere la CFR. Oricine își permite să o plătească, nu e așa de mare. Celor care mă propun la națională le mulțumesc, înseamnă că au încredere în mine, dar nu decid ei cine va fi antrenorul naționalei. Însă din ce am înțeles va rămâne același antrenor (n.r. Mirel Rădoi).Așa am înțeles, nu știu dacă este adevărat. Eu chiar nu știu ce să zic", a spus Petrescu.
Întrebat dacă ar accepta o propunere din partea FRF în cazul în care aceasta va veni, tehnicianul a afirmat: "Eu nu răspund la întrebări cu dacă sau parcă. Atunci când voi primi o ofertă vă dau cuvântul că voi spune. Până atunci, dacă nu am nicio ofertă de la nimeni, ce să răspund? Eu vreau să mă concentrez sută la sută la CFR Cluj. Dacă vine vreo ofertă de la echipa națională a României sau de la alte naționale voi spune sută la sută. Acum sunt bine unde sunt, pe scaunul echipei campioane a României.
Parcursul naționalei de până acum este un eșec. Când ne-am lăsat de fotbal noi, cei din generația noastră, am spus că o să vă fie dor de noi și că 20 de ani nu ne mai calificăm la Mondiale. Dar cred că am greșit, vor fi 30 sau 40 de ani... 40 de ani, așa văd eu. Și va fi foarte greu în condițiile în care ai o grupă cu Macedonia și Armenia și nu poți să te califici de pe locul doi... Ce să mai vorbim? E foarte deranjant, dar asta este situația, trebuie să o acceptăm. Nu știu ce trebuie să se întâmple, dar o grupă mai ușoară nu cred că vom mai avea în preliminariile unei Cupe Mondiale", a adăugat Petrescu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255801.png
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
29/11/2022 LA 19:54
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50