Adil Rami este unul dintre multele exemple de fotbaliști de mare valoare, care însă nu ating mari performanțe de-a lungul carierei din cauza problemelor din afara terenului. Totuși, francezul și-a trecut în palmares titlul de campion mondial cu naționala Franței acum 2 ani, dar chiar el admite că ar fi putut avea mult mai multe rezultate dacă ar fi fost mai serios în carieră.
Ajuns la 34 de ani, Rami și-a lansat cartea autobiografică, în care a dezvăluit că marile sale probleme au fost cele cu greutatea și asta s-a datorat faptului că a fost mereu un gurmand, care nu a avut grijă de corpul său așa cum ar trebui să o facă un fotbalist profesionist.
"Aș fi putut avea o carieră mare, dacă aș fi avut un stil de viață mai bun. Prea multe ieșiri, prea multe fete și nu am acordat atenție greutății mele. Marea mea problemă a fost mâncarea. Îmi place să mănânc. Este păcat pentru că atunci când sunt 100% fizic, niciun atacant din lume nu mă sperie", a spus Rami, citat de digisport.ro.
Fotbal
Doar câteva țări din Europa continuă să oblige fotbaliștii să joace. Islanda este printre ele!
13/03/2020 LA 13:27
Controversele din jurul lui Rami au făcut furori în tabloide de-a lungul timpului. Fundașul francez a avut o relație de 3 ani cu celebra actriță Pamela Andersson, care însă s-a sfârșit cu un mare scandal, aceasta acuzându-l de violență.
Tot cu un scandal s-a încheiat și aventura lui Rami la Olimpyque Marseille, episod la care a făcut referire în cartea sa: "Iubesc clubul și fanii, dar există o persoană pe care o urăsc. Este obișnuit să lucreze cu Mickey și Goofy (Jacques-Henri Eyraud a lucrat la Disney) și crede că este același lucru în lumea fotbalului. M-a tratat fără respect și oamenii nu știu motivele reale ale plecării mele din Marsilia. Nu pot vorbi încă despre asta, dar într-o zi vom cunoaște adevărul. Sunt în instanță cu ei, am fost concediat pe nedrept și justiția își va face treaba."
https://i.eurosport.com/2020/10/14/2914677.jpg

Adil Rami a schimbat 8 echipe în 9 ani

Adil Rami s-a lansat în fotbalul mare la Lille, unde a jucat între 2007 și 2011 și alături de care a cucerit titlul în Ligue 1 în sezonul 2010-2011. După acea performanță, fundașul a fost cumpărat de Valencia cu 6 milioane de €, iar după 2 ani și jumătate pe Mestalla a fost împrumutat la AC Milan în ianuarie 2014. În vara aceluiași an, Milan l-a transferat definitiv, însă după numai un sezon a fost cedat la Sevilla.
Alături de andaluzi a câștigat Europa League în 2016, dar în 2017 părăsea și Sevilla pentru a se întoarce în Hexagon, la Marseille. De acolo a plecat cu scandal în vara lui 2019, iar sezonul trecut a jucat la Fenebahce și Sochi, pentru ca în această vară să semneze cu portughezii de la Boavista.
În ciuda faptului că a avut mai mereu probleme extrasportive, Rami a bifat 36 de selecții în naționala Franței, din lotul căreia a făcut parte și la Campionatul Mondial din Rusia din 2018. Astfel, deși nu a jucat vreun minut la mondialul de acum 2 ani, Rami se poate lăuda cu titlul de campion mondial.
În ceea ce-l privește pe selecționerul Didier Deschamps, Rami l-a menționat ca fiind un antrenor foarte strict, pe care chiar l-a urât la început: "Cu el a fost greu la început. L-am urât. Acum îi mulțumesc. Când am câștigat Cupa Mondială, am fost să-l văd pentru a-mi cere scuze. La început, era foarte strict, se gândea doar la muncă. Îmi place să lucrez, dar nu 24 de ore, este necesar și să te relaxezi și nu ne înțelegeam întotdeauna".

Premier League, etapa a 5-a

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE