Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen pierde Supercupa Germaniei, în fața lui Leipzig! Harry Kane a debutat în tricoul bavarezilor

Dani Morar

Actualizat 12/08/2023 la 23:42 GMT+3

Bayern Munchen a fost învinsă de RB Leipzig în Supercupa Germaniei. Campioana din Bundesliga a făcut o primă repriză slabă, iar Dani Olmo a fost eroul adversarei bavarezilor, reușind să marcheze un hattrick.

Alphonso Davies (Bayern Munich) à la lutte avec Xavi Simons (Leipzig)

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a fost învinsă de RB Leipzig în Supercupa Germaniei. Chiar dacă au pierdut jucători precum Gvadriol în această vară, noii supercampioni au făcut o partidă senzațională, la capătul căreia au câștigat cu 3-0, grație hattrick-ului semnat de Dani Olmo.
Spaniolul a deschis scorul după doar 3 minute. Leipzig a avut o lovitură liberă din partea stângă, iar centrarea lui Benjamin Henrichs l-a găsit perfect pe spaniol, care a marcat pentru 1-0.
Bayern a replicat după un sfert de oră, prin Mathyas Tel. Acesta a recuperat o minge la marginea careului, dar a șutat pe centrul porții. Deși a trimis în forță, Janis Baswich a intervenit și a respins.
Leipzig și-a dublat avantajul înaintea pauzei. Dani Olmo a făcut dubla, de această dată Timo Werner fiind jucătorul cu assistul. Olmo a făcut o piruetă printre fundașii bavarezi și a împins mingea în plasă cu șpițul, pentru 2-0.
Konrad Laimer a devenit doar al doilea jucător care joacă o Supercupă a Germaniei pentru o echipă, iar apoi o întâlnește ca adversară, după Robert Lewandowski. Polonezul a jucat în această competiție pentru Dortmund, în 2013, iar un an mai târziu și-a înfruntat fosta echipă din postura de jucător al lui Bayern Munchen.
Citește și:

Harry Kane a pierdut Supercupa Germaniei cu Bayern Munchen

Repriza a doua a început cu Bayern în atac. Campioana Germaniei putea reveni în joc, dar centrarea pe jos a lui Gnabry a fost puțin prea puternică, iar Tel a trecut la câțiva centimetri de a relua în plasă.
Tot bavarezii au forțat, iar după o oră de joc Tel a ratat din nou din fața porții. Alphonso Davis a șutat puternic, iar portarul lui Leipzig a repsins în față. Francezul a încercat să își readucă echipa în joc, dar a obținut doar un corner.
Tel a fost înlocuit în minutul 63 de către Harry Kane, care și-a făcut debutul la Bayern. Englezul a fost transferat de la Tottenham, pentru 100 de milioane de euro.
În ciuda intrării atacantului, Leipzig a obținut un penalty, 4 minute mai târziu. Olmo a marcat și a reușit hattrick-ul, apropiindu-și echipa de primul trofeu al sezonului.
Bayern Munchen – RB Leizpig s-a încheiat 0-3, iar bavarezii încep rău noul sezon și pierd primul trofeu al sezonului. Campioana va juca în prima etapă din Bundesliga împotriva lui Werder Bremen, în deplasare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo