Cu țara devastată de invazia rusă ordonată de Vladimir Putin, ucraineeni au fotbalul suspendat pe termen nelimitat. Mircea Lucescu a reușit să părăsească la timp Kievul și acum muncește pentru a le asigura condiții bune jucătorilor de la echipa de tineret. Baza FRCS de la Berceni le-a fost casă puștilor de viitor de la Dinamo Kiev în ultimele zile și vestea bună a venit de la UEFA. Partida din Youth League cu Sporting Lisabona se va juca pe 7 aprilie.
Echipa sub 19 ani a lui Dinamo Kiev a avut rezultate fantastice în acest sezon de Youth League. Victoriile cu Barcelona (4-1 acasă) și Bayern Munchen (4-0 în deplasare și 2-1 acasă) au dus echipa din capitala Ucrainei până în optimi. Dacă trece de Porting, Dinamo Kiev va evolua împotriva Benficăi pentru un loc în semifinale. Acolo este deja calificată Juventus. Surpriza acestei ediții este Red Bull Salzburg, care a trecut de Sevilla și PSG și va juca semifinala cu Atletico Madrid.
Citește și:
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36

Mircea Lucescu a venit pe Giulești cu puștii lui Dinamo Kiev

Prezent la inaugurarea noului stadion Giulești, Mircea Lucescu i-a adus și pe membrii echipei sub 19 ani de la Dinamo Kiev. Aceștia s-au minunat când au văzut atmosfera de pe arena unde vor evolua peste 2 săptămâni, iar Lucescu cere ajutorul fanilor rapidiști.
„Pe acest stadion se va juca pe 7 aprilie meciul Dinamo Kiev contra lui Sporting Lisabona. Trebuia să se dispute pe 1 martie, dar din cauza războiului nu s-a putut disputa. Până la urmă UEFA a înțeles că nu poate elimina această echipă din competiție, mai ales că obținuse rezultate foarte bune. Calificarea a fost meritată. Li s-a permis de către conducerea Ucrainei să iasă, pentru a juca acest meci, după care se vor întoarce. Un meci important, să sperăm că publicul va veni în număr cât mai mare, va fi gratuit, Rapid a înțeles că nu trebuie să se plătească bilete" a spus Mircea Lucescu după meciul de inaugurarea a stadionului din Giulești.
Lucescu a clarificat și discuția referutoare la o revenire în fotbalul românesc: "Într-o altă viață. Am 77 de ani"
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54
Ukrainian Premier League
"Ucraina e pe jumătate distrusă!" Dezvăluiri cutremurătoare ale secundului lui Mircea Lucescu
09/03/2022 LA 10:01