Considerat de mulți printre cei mai buni jucători din istorie care nu au cucerit Cupa Campionilor/Liga Campionilor, Ibra a compensat la nivel național, cucerind titlul în aproape toate campionatele în care a jucat.
Zlatan a încântat mereu cu execuțiile acrobatice și cu golurile de generic, însă a știut în egală măsură să își construiască imaginea, afișând de multe ori o atitudine superioară. Această mască este strâns legată de caracterul său, însă, suedezul având un umor aparte, pe care nu toți îl înțeleg.

Ibrahimovic către Pienaar: "Unde pleci? Trebuie să îmi cari geanta"

Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Pienaar, cel care i-a fost coleg de cameră în perioada Ajax (2001-2004) a venit cu două povești amuzante despre nordic.
"Obișnuiam să împart camera cu el și Van der Vaart. Zlatan și cu mine stăteam uneori în pat dublu, dacă nu era prea mult loc. Uneori, fără niciun motiv, începea să mă lovească. Nu am idee de ce, dar altfel era un tip foarte ok. Ne jucam des pe Playstation, a fost o perioadă frumoasă. Altă dată, când eram la hotel, într-o noapte medicul echipei ne-a trezit spunându-ne că a luat foc hotelul. Era foc fix sub geamul meu. Ni s-a spus să ne luăm bagajele și să ieșim. Mi-am luat geanta, dar Zlatan m-a oprit. Știți ce mi-a spus? "Unde pleci?Trebuie să îmi cari și mie geanta". După ce a fost stins incendiul, ne-am dus în autocar să dormim, dar eu am stat cu ochii deschiși, nu mai puteam să dorm", a mărturisit Pienaar într-un interviu pentru The Athletic.
Dacă Ibrahimovic a plecat de la Ajax în 2004, semnând cu Juventus, Pienaar a mai rămas doi ani în trupa "lăncierilor". În 2006, s-a transferat la Dortmund, pentru ca apoi, de-a lungul carierei, să mai bifeze câteva nume mari de pe bătrânul continent: Everton sau Spurs.
În cele din urmă, sud-africanul s-a retras în 2018, la 36 de ani, evoluând ultima oară pentru Bidvest Wits, formație din țara natală.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03