Campionatul din Ungaria e din ce în ce mai puternic, iar fotbaliștii români sunt încântați să-și testeze forțele la echipele maghiare. Aflat la conducerea naţionalei Ungariei, Marco Rossi e foarte atent la jucătorii care ar putea fi convocaţi. Doi tricolori sunt monitorizați de italian. E vorba despre Marius Corbu (20 de ani) și Claudiu Bumba (28 de ani).
Amândoi evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv, la Akademia Puskas, respectiv MOL Fehervar. Ambii jucători sunt priviți ca având un rol foarte important la echipele lor, iar următorul pas ar fi ca ei să accepte să joace pentru naționala Ungariei, asta pentru că Marco Rossi e foarte încântat de ce arată cei doi pe teren.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
6 stranieri, pe lista preliminară a lui Florin Bratu pentru amicalele cu Georgia și Slovacia
13/05/2022 LA 13:47

Corbu și Bumba, doriți la naționala Ungariei de către selecționerul Marco Rossi

"L-am urmărit în special pe Marius Corbu, jucătorul celor de la Akademia Puskas, iar Bumba joacă la Kisvarda (n.r - a fost transferat de MOL Fehervar la începutul acestei luni). Am auzit zvonuri despre Bumba că ar putea juca pentru naţionala Ungariei, dar totul trebuie să fie foarte clar. În acest caz trebuie să ştii ce vor jucătorii cu adevărat şi apoi care sunt condiţiile ca să-i convocăm", a spus Marco Rossi, pentru Orange Sport.
Claudiu Bumba evoluează de 3 ani în Ungaria, iar în această vară s-a transferat de la Kisvarda la MOL Fehervar. Mijlocașul are trei meciuri la naționala de seniori a României, toate amicale, în 2012, sub îndrumarea lui Victor Pițurcă. Bumba a depus deja cererea pentru obținerea cetățeniei maghiare.
De cealaltă parte, Marius Corbu (20 de ani) a fost transferat de Akademia Puskas în 2020, de la Miercurea Ciuc. Până acum, el a jucat doar la echipele de juniori ale naționalei României, având patru meciuri pentru reprezentativa U21. Sezonul trecut, Corbu a disputat 37 de meciuri pentru Akademia Puskas, inclusiv în preliminariile Conference League, a marcat patru goluri și a oferit o pasă decisivă, fiind considerat un fotbalist de viitor.
OTP Bank Liga
#AiNoștri | Povestea lui Marius Corbu, românul care luptă pentru titlu în Ungaria, la doar 19 ani
10/02/2022 LA 10:38
Romanian Liga I
4 români, printre cei mai promițători fotbaliști U20 din Europa! Cum arată clasamentul CIES
31/01/2022 LA 09:58