Cosmin Olăroiu este unul dintre antrenorii pe care Federația Română de Fotbal îi are în vedere pentru a-i lua locul lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale a României. Se pare, însă, că nu doar FRF este cu ochii pe fostul tehnician al celor de la Jiangsu Suning.
Oficialii Federației Emiratelor Arabe Unite îl vor pe românul de 52 de ani în locul lui Bert van Marwijk, alături de care selecționata UAE a ajuns la 4 meciuri fără victorie în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Potrivit publicației dubaisports.ae, reprezentanții lui Olăroiu au demarat negocierile cu șefii forului arab, tehnicianul fiind prezent marți, la meciul dintre reprezentativele Emiratelor Arabe Unite și Irakului, încheiat cu scorul de 2-2.
Fotbal
O nouă variantă pentru FRF! Cine este antrenorul dorit pe banca tehnică a naționalei României
ACUM 12 ORE
Cosmin Olăroiu, care le-a pregătit în trecut pe Al Hilal, Al Sadd, Al Ain și Al Ahli, fiind unul dintre cei mai de succes antrenori români din zona Golfului, le-ar fi cerut arabilor un contract pe 3-4 ani și un salariu uriaș, motiv pentru care discuțiile dintre cele două părți s-au blocat pentru moment, însă este așteptat să se ajungă la un acord în zilele următoare.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235746.png

Olăroiu, dorit și de FRF pe banca naționalei României

După ce Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la națională după meciurile din noiembrie din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, Federația Română de Fotbal a început deja să caute o variantă bună pentru a-l înlocui. Printre antrenorii vizați de oficialii forului național se numără Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Adrian Mutu, acesta din urmă având însă șanse mici de a-i urma lui Rădoi pe banca tehnică a echipei naționale în condițiile în care FRF nu-și va dori să riște înaintea barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
Principala țintă a celor de la Federație ar fi Gică Hagi, care și-a exprimat în trecut dorința de a deveni selecționerul României. Ceea ce îl diferențiază pe antrenorul celor de la Farul de ceilalți candidați este faptul că majoritatea jucătorilor de la națională au fost formați de-a lungul timpului la academia sa de fotbal.
O altă variantă ar fi Cosmin Olăroiu, care este liber de contract și despre care Rădoi a spus în urmă cu câteva săptămâni că este cea mai bună soluție pe care FRF ar avea-o la dispoziție în condițiile în care este unul dintre cei mai buni antrenori români și ar veni la națională fără mari pretenții financiare.
Nu în ultimul rând, Federația Română de Fotbal s-ar putea orienta și către Victor Pițurcă. Tehnicianul este, de asemenea, fără angajament și pare dispus să se întoarcă la echipa națională, dorindu-și să-și îndeplinească visul de a califica România la un turneu mondial.
Conform sursei citate, FRF i-ar mai avea în atenție și pe Mircea Lucescu, Dan Petrescu, Edi Iordănescu și Răzvan Lucescu, aceștia fiind cu toții, însă, implicați în alte proiecte în acest moment.
CINE ESTE ANTRENORUL CARE AR TREBUI SĂ PREIA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI?
Fotbal
Detalii de ultimă oră despre negocierile dintre Rădoi și FRF! În ce condiții ajunge Hagi la echipă
18/11/2021 LA 18:48
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Dan Petrescu nu ar zice "nu" naționalei de fotbal a României: "Clauza mea de reziliere nu e mare!"
18/11/2021 LA 15:43