FC Sevilla a câștigat aseară pentru a șasea oară (din tot atâtea finale disputate) Europa League, după ce s-a impus, scor 3-2, la Koln, împotriva lui Inter Milano. Pentru andaluzi au marcat Luuk de Jong '12, '33 și Diego Carlos '74 (Lukaku a avut o contribuție importantă, el fiind cel care a trimis mingea în propria poartă), în timp ce Lukaku '5 (penalty) și Godin au înscris pentru "nerazzurri".
Julen Lopetegui a izbucnit în lacrimi după flueriul final. Acesta este de altfel primul trofeu câștigat de el în cariera de antrenor principal. Tehnicianul spaniol nu a avut un drum lipsit de obstacole până la succesul de aseară cu Sevilla. El a fost demis de la Naționala de Fotbal a Spaniei cu doar două zile înainte de Cupa Mondială după ce s-a aflat despre negocierile pe care le avea de a prelua Real Madrid. El a fost numit la scurt timp în funcție pe postul de antrenor principal al galacticilor, însă nu a rezistat pe Bernabeu decât patru luni, după care a fost demis din cauza lipsei de rezultate.
La scurt timp după despărțirea de Real Madrid, Lopetegui aproape că a ajuns în Premier League, la Wolverhampton, însă această mutare nu s-a concretizat. Ulterior, el ar fi fost refuzat pentru postul de antrenor al Naționalei de Fotbal a Statelor Unite ale Americii. Lucrurile au început să intre pe făgașul normal pentru Lopetegui la începutul sezonului 2019 / 2020, atunci când a fost numit în fucție la Sevilla.
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
20/05/2022 LA 10:33

Sevilla a devenit aseară 6evilla, după ce a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League

Finala de la Koln dintre Sevilla și Inter s-a încheiat 3-2, iar trupa lui Lopetegui a cucerit cel de-al 6-lea trofeu Europa League/Cupa UEFA. Nicio altă echipă n-a reușit să câștige mai multe trofee în competiția intercontinentală decât Sevilla. Sevilla a câștigat pentru prima oară trofeul în sezonul 2005/2006, după o finală cu Middlesbrough. Andaluzii s-au impus și în următorul sezon, după ce au trecut în ultimul act de Espanyol, la loviturile de departajare. La vremea respectivă, competiția se numea Cupa UEFA. Au urmat apoi 3 succese consecutive ale Sevillei în Europa League - rebranduită în 2009 - toate sub comanda lui Unai Emery: în 2013/2014, 2014/2015 și 2015/2016.
Trebuie amintit faptul că CFR Cluj este singura echipă pe care Sevilla n-a reușit s-o învingă pe drumul către cel de-al 6-lea trofeu Europa League. Campioana României a obținut două remize (0-0, 1-1) în fața andaluzilor, iar formația lui Lopetegui a mers mai departe datorită golului marcat în deplasare. Jesus Navas este singurul jucător al Sevillei care s-a aflat pe teren atât la finala din 2006, împotriva lui Middlesbrough, cât și la cea de aseară.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38