FC Sevilla a câștigat aseară pentru a șasea oară (din tot atâtea finale disputate) Europa League, după ce s-a impus, scor 3-2, la Koln, împotriva lui Inter Milano. Pentru andaluzi au marcat Luuk de Jong '12, '33 și Diego Carlos '74 (Lukaku a avut o contribuție importantă, el fiind cel care a trimis mingea în propria poartă), în timp ce Lukaku '5 (penalty) și Godin au înscris pentru "nerazzurri".
Julen Lopetegui a izbucnit în lacrimi după flueriul final. Acesta este de altfel primul trofeu câștigat de el în cariera de antrenor principal. Tehnicianul spaniol nu a avut un drum lipsit de obstacole până la succesul de aseară cu Sevilla. El a fost demis de la Naționala de Fotbal a Spaniei cu doar două zile înainte de Cupa Mondială după ce s-a aflat despre negocierile pe care le avea de a prelua Real Madrid. El a fost numit la scurt timp în funcție pe postul de antrenor principal al galacticilor, însă nu a rezistat pe Bernabeu decât patru luni, după care a fost demis din cauza lipsei de rezultate.
La scurt timp după despărțirea de Real Madrid, Lopetegui aproape că a ajuns în Premier League, la Wolverhampton, însă această mutare nu s-a concretizat. Ulterior, el ar fi fost refuzat pentru postul de antrenor al Naționalei de Fotbal a Statelor Unite ale Americii. Lucrurile au început să intre pe făgașul normal pentru Lopetegui la începutul sezonului 2019 / 2020, atunci când a fost numit în fucție la Sevilla.
Liga
Un mare club al Europei și-a dat afară jucătorul pe care a plătit o avere pentru că era prea gras
21/09/2021 LA 08:57

Sevilla a devenit aseară 6evilla, după ce a cucerit pentru a 6-a oară trofeul UEFA Europa League

Finala de la Koln dintre Sevilla și Inter s-a încheiat 3-2, iar trupa lui Lopetegui a cucerit cel de-al 6-lea trofeu Europa League/Cupa UEFA. Nicio altă echipă n-a reușit să câștige mai multe trofee în competiția intercontinentală decât Sevilla. Sevilla a câștigat pentru prima oară trofeul în sezonul 2005/2006, după o finală cu Middlesbrough. Andaluzii s-au impus și în următorul sezon, după ce au trecut în ultimul act de Espanyol, la loviturile de departajare. La vremea respectivă, competiția se numea Cupa UEFA. Au urmat apoi 3 succese consecutive ale Sevillei în Europa League - rebranduită în 2009 - toate sub comanda lui Unai Emery: în 2013/2014, 2014/2015 și 2015/2016.
Trebuie amintit faptul că CFR Cluj este singura echipă pe care Sevilla n-a reușit s-o învingă pe drumul către cel de-al 6-lea trofeu Europa League. Campioana României a obținut două remize (0-0, 1-1) în fața andaluzilor, iar formația lui Lopetegui a mers mai departe datorită golului marcat în deplasare. Jesus Navas este singurul jucător al Sevillei care s-a aflat pe teren atât la finala din 2006, împotriva lui Middlesbrough, cât și la cea de aseară.
Liga
Ianis Hagi are șanse mari să ajungă în La Liga! Anunțul făcut după ce Rangers i-a redus prețul
23/08/2021 LA 10:26
Scottish Premiership
Ianis Hagi, tot mai aproape de despărțirea de Rangers! Anunțul făcut de jurnaliștii din Scoția
08/06/2021 LA 09:31