Articol scris de Tibi Munteanu
Florin Niță traversează o perioadă nefastă a carierei sale, iar pentru faptul că nu a reușit să-și găsească o altă echipă în această vară, a decis să rezilieze contractul cu impresarul său, Bogdan Apostu. Portarul n-a mai jucat pentru Sparta Praga din noiembrie 2021, iar acum nu a mai prins nici convocarea la echipa națională a României.

Florin Niță a rămas fără impresar

Liga Națiunilor UEFA
România, fără Florin Niță în Liga Națiunilor! Ce portar ar vrea Edi Iordănescu să titularizeze
14/09/2022 LA 15:54
Frustrat fiind de faptul că nu a reușit să plece de la Sparta Praga, echipă care l-a tras pe linie moartă de 10 luni încoace, Florin Niță a decis că trebuie să facă o schimbare în anturajul său, astfel că a reziliat contractul cu impresarul. Bogdan Apostu a anunțat în cadrul unui interviu că nu îl mai impresariază pe portarul care a impresionat între buturile echipei naționale.
"Vă spun un lucru în premieră: am reziliat contractul cu Florin. Au existat anumite discuții și începând cu săptămâna trecută nu îl mai reprezint oficial. Asta nu înseamnă că nu am rămas în relații foarte bune. Din păcate, nu a fost să fie în perioada asta de transferuri.
Am mai spus-o, au existat oferte. N-aș vrea să dau din casă. Eu îl apreciez foarte mult pe Florin. El a a ales să refuze anumite opțiuni bune și am ales să încheiem această colaborare. Eu sper să-și găsească o echipă pe măsura valorii sale și să evolueze la nivelul la care merită", a declarat Bogdan Apostu.
Citește și:

Niță a fost lăsat să plece, însă nu s-a înțeles cu nimeni

După ce a devenit opțiunea secundă și ulterior cea de-a treia pentru postul de portar al echipei din capitala Cehiei, Florin Niță s-a plâns de situația de la club chiar la o lună de când apărase ultima dată. Bucureșteanul a vorbit în luna decembrie 2021 într-un interviu în România despre situația de la echipa sa, iar faptul că a ales să expună în presă cazul său i-a deranjat și mai tare pe conducătorii clubului, astfel că Niță nu a mai primit nicio șansă.
Directorul sportiv al Spartei Praga, Tomas Rosicky, a vorbit de curând despre cazul "Florin Niță" și a confirmat faptul că portarului i s-a spus clar să-și caute o altă echipă, pentru că nu mai intră în planurile clubului.
"Avem 5 portari în lot. Știu, sunt mulți. Niță? Situația lui e simplă. După ce Brian Priske, antrenorul echipei, a spus că Niță nu mai este principala variantă de portar, el a primit permisiunea de a pleca. Nu și-a găsit o echipă, așa că este în continuare jucătorul nostru. Nu este nicio problemă.
Jucătorul știa de multă vreme că poate să plece. Noi nu l-am împiedicat în niciun fel și chiar i-am promis că nu vom solicita nicio sumă de bani”, a declarat Tomas Rosicky.
Florin Niță a fost aproape de a semna cu rivala fostei sale echipe din România, FCSB, însă ar fi cerut mai mulți bani decât board-ul lui CFR Cluj ar fi fost dispus să-i plătească, iar în cele din urmă, portarul a rămas la Sparta Praga. Coșmarul se va termina în vara anului următor, pentru că internaționalul român mai are contract valabil până în iunie 2023.
La 850.000 de euro este cotat Florin Niță conform Transfermarkt, fiind cel mai bine evaluat portar din lotul cehilor, iar până la vârsta actuală, de 35 de ani, a jucat la Concordia Chiajna, FCSB și Sparta Praga, dar și de 19 ori în poarta selecționatei de seniori a României, unde a avut evoluții fantastice. Cea mai mare cotă a înregistrat-o în octombrie 2018, când era evaluat la 2,5 milioane de euro, pe vremea când făcea furori în poarta cehilor.
Fotbal
Florin Niță exilat total de la Sparta Praga. Clubul a mai transferat un portar, al 5-lea din lot
10/09/2022 LA 08:41
Fotbal
Florin Niță, indicii despre posibila despărțire de Sparta Praga! Ce planuri de viitor are
29/06/2022 LA 11:19