Rusia e izolată total din punct de vedere sportiv, iar cei mai mulți dintre jucătorii și antrenorii străini au ales să plece de la cluburi, în semn de protest pentru acțiunile lui Putin.
La mai puțin de 24 de ore după ce fostul manager al lui Norwich, Daniel Farke, a părăsit pe Krasnodar, clubul rus a luat decizia de a suspenda contractele tuturor străinilor din lot. Nu s-a făcut vreo precizare clară legată de această decizie, dar mulți văd hotărârea ca un răspuns față de atitudinea jucătorilor. Ca atare, aceștia nu vor mai fi plătiți, după ce au ales să boicoteze campionatul rus. Probabil că oficialii clubului au profitat de contextul creat, fiind greu de crezut că jucătorii vor merge la FIFA, în contextul în care voiau să scape din Rusia.
"Krasnodar a suspendat contractele cu mai mulți jucători. Jucătorii se vor antrena singuri", este anunțul sec al clubului rus.
Premier League
Nici virusul nu-i mai dă fiori lui Antonio Conte în drumul spre Liga Campionilor
ACUM O ORĂ
Printre cei suspendați se află fostul star al lui Newcastle, Remy Cabella. Potrivit Mirror, acesta s-a întors deja în Franța, unde se antrenează cu Montpellier.
Grzegorz Krychowiak, fostul jucător de la Sevilla sau PSG, a ales și el să se întoarcă în Polonia, deși în august 2021 semnase un contract pe 3 ani cu Krasnodar.
CITEȘTE ȘI:
RUSIA MERGE LA TAS, DUPĂ CE FIFA ŞI UEFA AU EXCLUS ECHIPELE RUSEȘTI DIN COMPETIȚII: "CEREM REPRIMIREA DE URGENȚĂ!"

Anzor Kavazashvili: "La naiba cu ei, lăsați-i să fugă!"

Anzor Kavazashvili, fostul mare portar al lui Zenit, Torpedo Moscova și Spartak Moscova, nu vede nicio problemă în faptul că cei mai mulți dintre jucătorii și antrenorii străini prezenți în prima ligă rusă sunt pe punctul să plece sau au făcut-o deja.
Fostul goalkeeper consideră că tot răul e spre bine, în sensul în care cluburile vor putea da șanse mai multe tinerilor ruși. Evident, o astfel de opinie poate să aibă anumite argumente, dar e greu de crezut că nivelul fotbalului din Rusia va crește odată cu plecarea celor mai buni antrenori și jucători.
"Am tot spus că, cu cât sunt mai puțini mercenari în fotbalul nostru, cu atât mai bine vor juca cluburile noastre în viitor. Cu cât ne vom educa mai repede jucătorii astfel încât să joace în echipa națională a Rusiei și să nu se facă de rușine la competițiile internaționale majore, cu atât ne va fi mai bine.
Dacă cluburile noastre vor jucători străini, trebuie să adopte o lege ca să nu fie mai mult de trei într-o echipă. Dar acești trei jucători trebuie să fie membri ai echipelor naționale din țările lor. Toată lumea este acum îngrijorată că legionarii și antrenorii fug. La naiba cu ei, lăsați-i să fugă!", a spus Kavzashvili pentru sport.ru.
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM O ORĂ
Premier League
Pep Guardiola, înaintea ultimei etape din Premier League: "E un privilegiu"
ACUM 2 ORE