Edi Iordănescu a început pregătirile pentru meciurile amicale pe care echipa națională a României le va disputa în luna martie. Selecționerul vrea ca înainte de convocare să discute cu toți fotbaliștii care ar putea fi chemați în lot.
Potrivit AS.ro, antrenorul a mers în ultimele zile în Italia, acolo unde a asistat marți seară la meciul dintre Pisa și Parma, unde i-a văzut în acțiune pe Marius Marin, George Pușcaș și Dennis Man. După meci, Edi Iordănescu ar fi discutat cu fiecare dintre ei.
Conform sursei citate, aceste discuții pe care selecționerul vrea să le poarte cu toți jucătorii la care este atent au rolul de a-i pregăti mental pe fotbaliști pentru ceea ce îi va aștepta în cantonament, după convocare.
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Iordănescu și-a exprimat unele așteptări pe care le are în cadrul unui interviu acordat recent: "Vor fi jucători care traversează perioade mai proaste și pe care o să-i regăsiți în lot pentru a-i ajuta. Nu mi-aș dori să cădem în greșeala de a avea jucători care sunt la cluburi importante și stau acolo, în zona lor de confort. Automat, trebuie să fii conștient că ieși din circuitul naționalei."
Citește și:

CE ADVERSAR DIN LIGA NAȚIUNILOR ÎL SPERIE PE EDI IORDĂNESCU

Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani cu Federația Română de Fotbal, are ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Primele meciuri oficiale pe care România le va disputa sub comanda fostului antrenor de la FCSB sunt programate în Liga Națiunilor.
"Tricolorii" vor înfrunta în acest an reprezentativele statelor Muntenegru, Finlanda și Bosnia-Herțegovina. Înaintea debutului pe banca tehnică a echipei naționale, Edi Iordănescu a analizat adversarele României din Nations League și a vorbit despre echipa pe care o consideră cea mai periculoasă.
"Le-am studiat pe toate trei, am vrut să le văd măcar trei jocuri pe fiecare. Am început munca mai profundă, împreună cu staff-ul. Încercăm să câștigăm grupa, dar cu mențiunea că vom avea meciuri de foc, foarte echilibrate. Finlanda este mai echipă, cu mai puțină individualitate.
Toate sunt combative, de angajament, aici va fi provocarea cea mai mare, să ne ridicăm la nivelul lor. Bosnia e cea mai tehnică, cea mai combinativă. Muntenegru se apropie mai mult de Bosnia. Nu construiesc alibiuri, dar uitați-vă și pe jucători, unde joacă. Ce rezultate a provocat Muntenegru, cu Turcia, cu Olanda. Finlanda a participat la un turneu final recent.
N-aș putea să spun care este cea mai tare din grupă. Criteriile ne plasează într-un echilibru valoric, nu pot să spun că este o favorită pentru grupă. Finlanda mă pune mai în gardă decât celelalte două, pentru că mi s-au părut mai organizați. Au cel mai bun joc de echipă. Dar celelalte două echipe au calitate individuală și pot provoca surprize", a declarat Edi Iordănescu.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Russian Premier League
Eric Bicfalvi, dublă în victoria lui Ural cu Dinamo Moscova! Ce au reușit ceilalți stranieri
30/04/2022 LA 13:57