Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce adversar din Liga Națiunilor îl sperie pe Edi Iordănescu! "Mi s-au părut mai organizați"

Bianca Dumitru

Publicat 17/02/2022 la 10:55 GMT+2

Edi Iordănescu se pregătește de debutul pe banca tehnică a echipei naționale a României. Selecționerul a vorbit despre adversarele din Liga Națiunilor și a analizat calitățile echipelor din Muntengreu, Finlanda și Bosnia-Herțegovina.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani cu Federația Română de Fotbal, are ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Primele meciuri oficiale pe care România le va disputa sub comanda fostului antrenor de la FCSB sunt programate în Liga Națiunilor.
"Tricolorii" vor înfrunta în acest an reprezentativele statelor Muntenegru, Finlanda și Bosnia-Herțegovina. Înaintea debutului pe banca tehnică a echipei naționale, Edi Iordănescu a analizat adversarele României din Nations League și a vorbit despre echipa pe care o consideră cea mai periculoasă.
"Le-am studiat pe toate trei, am vrut să le văd măcar trei jocuri pe fiecare. Am început munca mai profundă, împreună cu staff-ul. Încercăm să câștigăm grupa, dar cu mențiunea că vom avea meciuri de foc, foarte echilibrate. Finlanda este mai echipă, cu mai puțină individualitate.
Toate sunt combative, de angajament, aici va fi provocarea cea mai mare, să ne ridicăm la nivelul lor. Bosnia e cea mai tehnică, cea mai combinativă. Muntenegru se apropie mai mult de Bosnia. Nu construiesc alibiuri, dar uitați-vă și pe jucători, unde joacă. Ce rezultate a provocat Muntenegru, cu Turcia, cu Olanda. Finlanda a participat la un turneu final recent.
N-aș putea să spun care este cea mai tare din grupă. Criteriile ne plasează într-un echilibru valoric, nu pot să spun că este o favorită pentru grupă. Finlanda mă pune mai în gardă decât celelalte două, pentru că mi s-au părut mai organizați. Au cel mai bun joc de echipă. Dar celelalte două echipe au calitate individuală și pot provoca surprize", a declarat Edi Iordănescu, potrivit DigiSport.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU A DEZVĂLUIT CE POST REPREZINTĂ O PROBLEMĂ LA NAȚIONALĂ

Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partide amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a ediție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Înainte de primele meciuri la națională, Edi Iordănescu a vorbit deschis despre problema cu care se confruntă în ceea ce privește postul de portar. Selecționerul a recunoscut că a stat de vorbă cu Niță, care e foarte afectat de ceea ce i se întâmplă la echipa de club.
De asemenea, Iordănescu a menționat că și Ionuț Radu reprezintă o soluție, dar a dat de înțeles că preferă să se bazeze pe jucători care evoluează constant la echipele de club.
"E o problemă cu postul de portar. Cu Niță am apucat să vorbesc, o să vorbesc și cu Radu, în perioada imediat următoare. Să vedem în ce măsură poate să mai intre sau nu în calcule, dar e foarte greu când nu joci mult timp.
În ceea ce-l privește pe Niță, am discutat cu el și mi-am arătat disponibilitatea, am și făcut niște pași în ceea ce privește corespondența cu clubul, am cerut să vorbesc cu antrenorul lui. Am vrut să văd ce se întâmplă cu el, de ce nu mai joacă. Vreau să-l asigur că este un jucător extrem de important pentru noi. L-am simțit un pic căzut, e adevărat, dar în foarte multe momente a fost omul meciului. Încercăm să-l ajutăm. Să dea Dumnezeu să își recapete statutul la echipa de club, pentru că avem nevoie de el.
Vor fi jucători care traversează perioade mai proaste și pe care o să-i regăsiți în lot pentru a-i ajuta. Nu pot să spun că rămâne numărul 1, pentru că eu nu am numărul 1. Rămâne un jucător extrem de important pentru noi. Vreau să-i urmăresc și pe ceilalți.
O prioritate este să vorbesc și cu Radu, care a demonstrat lucruri, a demonstrat că are valoare și să vedem cum putem să-l ajutăm. Nu mi-aș dori să cădem în greșeala ca să avem jucători care sunt la cluburi importante și stau acolo, în zona lor de confort. Automat, trebuie să fii conștient că ieși din circuitul naționalei", a spus selecționerul.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo