Văzut de mulţi drept o soluţie pentru naţională, Iordănescu Jr pare că s-a decis să îşi încerce norocul departe de ţară, în Grecia. Jurnaliştii de la to10.gr anunţă că oficialii clubului elen şi tehnicianul român au ajuns la un acord, astfel că antrenorul e aşteptat miercuri în Atena pentru a semna.
Cu un parcurs aproape perfect la FCSB, Edi a fost forţat să plece de conducere, dar acum are şansa să demonstreze de ce e în stare într-un campionat în care se află şi probabil cel mai bun antrenor român al momentului, Răzvan Lucescu (PAOK).
"Iordănescu o preia pe Atromitos. Antrenorul român este aşteptat miercuri la noi în ţară pentru a semna noul contract", scriu grecii.
Romanian Liga I
Încă un fotbalist pleacă de la CFR Cluj! Anunțul făcut la nici 24 de ore de la cucerirea titlului
ACUM O ZI
În vârstă de 43 de ani, Iordănescu Jr a evoluat ca jucător în Grecia, la Panionios, în perioada 1998-1999. Ca antrenor, a pregătit o formaţie din afara României o singură dată (CSKA Sofia, în urmă cu 6 ani).
Atromitos este pe un modest loc 13 în prima ligă elenă, iar conducerea vrea să construiască o formaţie pentru sezonul viitor care să atace cupele europene.
Echipa din Atena e una plină de jucători străini, brazilianul Thomas (fost la Flamengo şi Siena), belgianul Klonaridis (fost la Lens, Panathinaikos sau AEK Atena) şi spaniolii Muniz Gallego (anterior la Gijon) şi Castellano Betancor (ex Mallorca, Alaves şi Las Palmas) fiind fotbaliştii cei mai importanţi.
CITEŞTE ŞI:
SE PREGĂTEȘTE CEL MAI TARE SCHIMB DIN ISTORIA FOTBALULUI. ANUNȚUL FĂCUT DE ENGLEZI

Edi Iordănescu nu a fost niciodată foarte aproape de naţională

În momentul în care a acceptat să plece de la FCSB fără vreo pretenţie materială, deşi avea un contract "beton", care îl acoperea perfect, mulţi s-au grăbit să spună că Iordănescu Jr are o înţelegere prealabilă cu naţionala.
Rădoi nu jucase încă ultimele meciuri din preliminarii, dar anunţase deja că va pleca, chiar dacă va duce România la baraj.
Rămasă fără selecţioner, după ce fostul mijlocaş nu a putut fi înduplecat de Burleanu, prima reprezentativă e în continuare fără un urmaş al lui Rădoi pe bancă. Burleanu a discutat cu Răzvan Lucescu, Gheorghe Hagi sau Dan Petrescu, dar toate aceste negocieri au fost văzute ca un exerciţiu de imagine.
Ulterior, s-a vorbit despre o finală în doi, cu Mutu şi Iordănescu principalii pretendenţi la postul de tehnician al tricolorilor. Încă nu s-a ajuns la un acord, dar Edi a declarat clar că nu a existat nicio promisiune din partea FRF şi nici măcar nu au fost discuţii clare care să îl facă să creadă că Federaţia îl doreşte.
"Am o clauză de vacanță acum! (n.r. – râde) Aș avea o emoție pentru bucuria că sunt la echipa națională. Am antrenat cele mai bune și titrate echipe din România. Sunt mulți jucători de la echipa națională cu care am lucrat. Rămân la părerea că fotbalul românesc are antrenori buni.
Dar n-am o ofertă de la echipa națională, nu am avut o întâlnire cu președintele FRF. Am avut un contact, e adevărat, dar nu o consider o ofertă. Pe mine mă interesează lucrurile concrete. Eu cu Mihai Stoichiță vorbesc des, am vorbit generalități. Voi pune accent pe o plecare în exterior. Am vrut asta și când am plecat de la CFR Cluj, dar nu s-a materializat", a spus Edi Iordănescu pentru Digi Sport, de curând.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, supărat și după ce a câștigat un nou titlu cu CFR Cluj! "Merit mai mult respect"
IERI LA 06:20
Romanian Liga I
CFR Cluj este campioana României pentru al cincilea sezon consecutiv! Craiova n-a ajutat-o pe FCSB
IERI LA 20:21