Edi Iordănescu a acceptat să semneze cu FCSB într-un moment foarte dificil, în care echipa se afla cu mult în spatele liderului din Liga 1, CFR Cluj. Deși a obținut 9 rezultate bune la rând, iar roș-albaștrii par a fi cei mai în formă jucători din campionat la ora actuală, antrenorul nu se bucură de liniște.
În ultimele zile, conducerea a criticat în mai multe rânduri jocul echipei, vehiculându-se în presă și câteva nume de posibili înlocuitori ai lui Iordănescu. Acum, tehnicianul a reacționat pe rețelele de socializare.
Edi Iordănescu a postat un mesaj amplu în care a recunoscut că unele dintre declarațiile patronului l-au deranjat, a explicat de ce a acceptat să semneze cu FCSB și a vorbit despre ceea ce a încercat să facă la echipă.
Cupa Mondială FIFA
Primele opinii ale lui Edi Iordănescu în Qatar. Ce spune despre Elveția, viitoarea rivală a României
01/12/2022 LA 10:45
"Am venit la FCSB pentru performanță, pentru că am simțit că sunt dorit cu adevărat și pentru că am primit promisiuni concrete de susținere și independență profesională. Dar mai mult decât orice am venit pentru suporteri și pentru grupul de jucători în care am avut mereu încredere totală.
Din prima zi am încercat să construiesc în vestiar și în jurul echipei un mediu foarte corect, profesionist, de muncă, seriozitate și disciplină. Am vrut să construim o mentalitate solidă și competitivă în care să ne ducă spre progres și îndeplinirea obiectivelor. Dar asta înseamnă timp, etape și foarte multă muncă. Înainte să înveți să câștigi, trebuie să înveți să nu mai pierzi, să nu accepți să mai pierzi, să dai totul pe teren și să te pui în slujba echipei, să lupți până în ultima clipă. Să dai totul pentru echipă și pentru suporterii ei.
Nu am în contract o clauză de spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat. La diferența de puncte la care am preluat echipa, orice altceva însemna inconștiență.
Sunt mulțumit de parcurs, foarte mulțumit de cum au răspuns băieții până acum în activitatea zilnică a echipei, implicarea lor a fost totală. Atitudinea a fost corectă și pentru asta le sunt recunoscător. E adevărat că putem mai mult, dar asta cere răbdare. Și, dacă în trecutul apropiat, nu s-a mai făcut performanță, înseamnă că au fost și lucruri care nu au funcționat așa cum trebuie. Eu nu pot în două luni jumătate să schimb obiceiuri și deprinderi de ani de zile. Dacă lucrurile funcționau, cu siguranță că nu mai eram apelat.
Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate, nu pentru că eu sunt stăpân pe banii cuiva, ci pentru că sunt antrenor profesionist și pentru că așa ne-a fost înțelegerea, dar dacă continuăm să ne analizăm în presă problemele și să creăm tensiuni, nu facem decât să compromitem șansele pentru obiectiv și să generăm tensiuni inutile. Nu am venit să iau locul nimănui pe scenă, ci să antrenez echipa.
În ultima perioadă, am văzut o altă stare de spirit în vestiar și la antrenamente, unite, am văzut jucătorii și oamenii din jurul echipei venind cu zâmbetul pe buze la program, am văzut că încep să se lege prietenii între băieți, am văzut plăcere și preocupare pentru muncă și progres, am văzut altă responsabilitate și efort la jocuri, am văzut băieții cântând după victorii în autocar, în drum spre casă, și multe alte semne clare care ne-au arătat că suntem pe drumul bun și ne naște o echipă frumoasă. Toate lucrurile astea ne dau putere și încredere.
Recunosc că am fost foarte supărat și dezamăgit de subiectele din ultimele zile din spațiul public, am fost surprins de pozițiile constante și criticile ale patronului și toate astea în contextul în care am făcut 22 de puncte din 24 posibile și am produs opt victorii și un egal în ultimele nouă jocuri. Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva", a scris Iordănescu.

În ce condiții pleacă Edi Iordănescu de la FCSB

În plus, antrenorul a mărturisit și că oficialii celor de la FCSB i-au cerut să plece și a vorbit despre singurele condiții în care va accepta încheierea contractului după doar 3 luni.
"Concluzia este că mi s-a propus din partea clubului/patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal, în exclusivitate, de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni și am venit din calitatea de antrenor campion al României.
Pentru echipă și suporteri, pentru mine și staff-ul meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire. Nu am venit pentru 3 luni, dar ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă.
Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. În condițiile astea răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi directionați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni în vârstă. Nu am venit pentru bani, am venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum nu joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid.
Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea. Sunt antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg să antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de ce am plecat după numai 3 luni și după un parcurs aproape perfect.
P.S. Orice se va întâmpla, garantez că nu o să zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activat", a completat Edi Iordănescu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Mesajul emoționant al selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României
01/12/2022 LA 07:31
Fotbal
Edi Iordănescu rămâne fără un jucător din lot pentru meciul amical cu Moldova
18/11/2022 LA 09:32