Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB i-a găsit deja înlocuitor lui Edi Iordănescu. Lupte de putere incredibile

Cristian Mihală

Actualizat 10/11/2021 la 08:21 GMT+2

FCSB are un parcurs excelent în Liga 1, dar postul lui Edi Iordănescu e în mare pericol. Conducerea are nevoie de un om de paie pe bancă, astfel încât deciziile să se ia din lojă. Nicolae Dică e favorit să îl înlocuiască pe actualul tehnician, dar despărțirea de acesta nu va fi ușoară.

Edi Iordănescu (FCSB)

Credit imagine: facebook

Edi Iordănescu, un profesionist desăvârșit, a acceptat să vină la FCSB, dar și-a betonat contractul, astfel încât cei din conducere să nu mai poată să treacă peste capul antrenorului, așa cum s-a întâmplat cu aproape toți antrenorii veniți la club după Laurențiu Reghecampf.
"Jucăria" aparține acum staffului tehnic, care e singurul în măsură să ia decizii cu privire la tactică, la primul "11" și la schimbări. Acest lucru deranjează rău, iar conducerea își dorește din nou să aibă puterea. Ca atare, în ultima perioadă s-au făcut o mulțime de declarații menite să îi zgândăre orgoliul lui Edi Iordănescu, astfel încât să îl forțeze să plece.
CITEȘTE ȘI:

Edi Iordănescu rămâne pe baricade. Dică, favoritul conducerii

În ciuda declarațiilor date și a faptului că din nou oficialii creează o atmosferă total neprofesionistă la club, Iordănescu Jr nu are de gând să renunțe. El are un contract beton și trebuie să primească 500.000 de euro dacă va fi dat afară.
Ca atare, s-a început șicanarea lui în presă, în speranța că tehnicianul va fi dezamăgit, scârbit și va alege să plece singur, dar nu se pune încă problema de așa ceva, anunță Gazeta Sporturilor.
Conducerea are nevoie din nou de putere, astfel că s-a găsit deja înlocuitorul pentru Edi, doar că în acest moment acesta este imun la atacurile date de cei care ar trebui să îi fie alături.
Astfel, sursa citată notează că Nicolae Dică e alesul oficialilor, acesta fiind un executant excelent în perioada petrecută la FCSB. Între 2017 și 2018 la clubul roș-albastru, secundul lui Rădoi de la națională nu a obținut nicio performanță cu echipa și jocul arăta fără orizont, dar cei din loje au apreciat întotdeauna că "Dicanio" urmează fără să crâcnească ordinele date.
Gazeta Sporturilor mai notează că inițial conducerea se gândise la Rădoi, selecționerul naționalei, dar această variantă a picat repede, în contextul în care tehnicianul primei reprezentative va fi greu de controlat. Rădoi este un antrenor cu mare personalitate și nu ar accepta imixtiuni la un club unde și-ar asuma performanța.
Ca atare, s-a ajuns rapid la soluția Dică, un antrenor docil, care se face plăcut în vestiar și care a executat la "milimetru", în precedentul mandat, voia șefilor FCSB. Dică a fost curtat și în vară, înainte de a fi instalat Dinu Todoran, un alt antrenor fără vreun background, dar care s-a înscris în lista lungă de "oameni de paie" desemnați să execute dorințele conducerii. Atunci, actualul secund al lui Rădoi a declinat oferta roș-albaștrilor, dar acum situația s-a schimbat. Selecționerul a anunțat că pleacă de la națională, astfel că Dică va deveni și el liber de contract.
Totuși, pentru ca Dică să fie numit pe banca FCSB e nevoie ca Edi Iordănescu să plece. Lucru la care se lucrează deja, prin declarațiile făcute de conducere, dar tehnicianul pare să nu ia în seamă, pentru moment, ce se întâmplă în jurul lui. Pentru că știe că are acea clauză de 500.000 de euro și nu concepe să renunțe la ea și să plece de bună voie.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo