Eddie Howe nu este un nume mare pentru mulți, însă ceea ce a reușit la Bournemouth, pe care a ținut-o ani la rândul în Premier League, deși dispunea de un buget minim, îl recomandă. Evident, oficialii lui Newcastle au țintit inițial antrenori cu mai mult pedigree, dar în cele din urmă au optat pentru Howe. Un exponent al fotbalului ofensiv, acesta va schimba total fața echipei de pe St.James' Park, iar prezența lui pe banca tehnică a "coțofenelor" ar putea inspira nume importante din fotbalul mondial să accepte ofertele lui Newcastle.
Principala țintă pentru perioada de iarnă e Eden Hazard. Belgianul fusese ochit de oficialii înaintea instalării lui Eddie Howe. Odată sosit la Newcastle, acesta a fost consultat cu privire la oportunitatea mutării și le-a transmis celor din conducere să facă tot ce depinde de ei pentru a-l transfera pe fostul star al lui Chelsea, convins că îi va reda strălucirea în joc. Howe e sigur că Hazard are nevoie doar de încredere și continuitate, iar într-un campionat pe care îl cunoaște atât de bine și care i se potrivește mănușă poate face lucruri mari. Cu Saint Maximin și Hazard în benzi, Newcastle ar dispune de viteză și explozie, astfel că obiectivul pe termen scurt - salvarea de la retrogradare - ar fi o formalitate.
Hazard a fost inițial retincent să vină la o formație atât de slab cotată în momentul de față, dar Jack Wilshere, fost elev al lui Eddie Howe la Bournemouth, e convins că lucrurile s-au schimbat fundamental odată cu venirea antrenorului pe St. James' Park.
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti are o favorită surpriză în Qatar, pe care ar vrea să o conducă la Cupa Mondială din 2026
24/11/2022 LA 10:06
"Cred că Hazard vrea să vină sub comanda lui Eddie Howe la Newcastle. E genul de antrenor pentru care iubești să joci, ca fotbalist ofensiv. Am lucrat cu el și creează o atmosferă fantastică, va avea parte de un grup unit", a spus Wilshere, pentru talkSPORT.
CITEȘTE ȘI:
RONALDO, OUT DE LA MANCHESTER UNITED DUPĂ DOAR UN SEZON?! ÎN CE CONDIȚII VA RĂMÂNE PE OLD TRAFFORD

Hazard a avut ofertă de la Newcastle. Belgianul "interzis" la Real Madrid

Hazard e apt de joc, dar nu intră în planurile lui Ancelotti pentru Real Madrid. Transferat pe Bernabeu acum doi ani și jumătate, atacantul de bandă nu a prins încă vreun El Clasico, spre exemplu, și a marcat doar 4 goluri pentru gruparea blanco.
Dacă în perioada Zidane, Hazard a lipsit enorm din cauza accidentărilor, francezul dorindu-l mereu în primul "11" când era apt, acum situația s-a schimbat. Ancelotti nu mai crede în belgian: Vinicius e punct fix, iar italianul îl preferă în cealaltă bandă pe Rodrygo.
În acest context, s-a vorbit că Chelsea l-ar dori înapoi, dar suma cerută de spanioli e mult prea mare, Tuchel preferând să direcționeze banii către un vârf de careu autentic (Haaland rămâne o opțiune). Potrivit El Chiringuito, Hazard are însă șanse mari să revină în Premier League, acolo unde a dat cel mai bun randament al carierei.
Newcastle a purtat deja negocieri cu Real, dar Florentino Perez cere un preț prohibitiv, dorind să își recupereze cât mai mult din cei 100 de milioane de euro cheltuiți pentru achiziționarea belgianului. Noii patroni de pe St.James' Park au buget nelimitat, dar nici măcar ei nu pot plăti foarte mult pentru un fotbalist care se accidentează des și a cărui cotă s-a prăbușit (valorează în prezent doar 25 de milioane de euro).
Există premise pentru noi discuții între părți și e de așteptat ca președintele lui Real Madrid să fie mai flexibil. Hazard face în curând 31 de ani, iar perioada lungă de inactivitate și salariul avut nu îl fac foarte ofertant pentru alte echipe.
Antrenorul lui Real a declarat de curând, după El Clasico, că Eden Hazard este apt să joace, dar el preferă în acest moment "alţi jucători" în "11"-le de start.
"El poate juca. Dar în acest moment, antrenorul preferă alţi jucători", a explicat într-o conferinţă de presă.
Real Madrid l-a achiziţionat pe internaţionalul belgian Eden Hazard pentru 100 de milioane de euro în vara anului 2019, când l-a transferat de la echipa engleză Chelsea Londra. El s-a confruntat însă cu perioade dificile, marcate de numeroase accidentări.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Ancelotti a numit cei mai buni cinci jucători pe care i-a antrenat. Surpriza din lista italianului
15/11/2022 LA 16:30
Premier League
Cristiano Ronaldo este dorit de o rivală după interviul incendiar în care a demolat-o pe Man United
14/11/2022 LA 07:04