Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Newcastle va avea un nou antrenor! Eddie Howe este alesul miliardarilor arabi

Cristian Mihală

Publicat 05/11/2021 la 09:24 GMT+2

Eddie Howe revine în Premier League. Tehnicianul de 43 de ani va semna cu Newcastle, după ce toate țintele noilor patroni de pe St. James' Park au refuzat să preia echipa care e pe penultimul loc în Premier League.

Eddie Howe after Bournemouth were relegated from the Premier League

Credit imagine: Getty Images

Au trecut mai bine de 3 săptămâni de la preluarea lui Newcastle de la Mike Ashley, însă lucrurile sunt departe de a fi ideale pentru patronii miliardari ai "coțofenelor". Deși au practic buget "nelimitat", în contextul în care averea șeicului care a preluat clubul este de peste 320 de miliarde de lire, conducerea a avut mari probleme să își asigure serviciile unui manager de top.
S-a discutat cu Zidane, Conte, Mourinho, Steven Gerrard, Brendan Rodgers și Rafa Benitez, dar toți au declinat rapid propunerile, nedorind să meargă la un club care, indiferent de investiții, cu greu va ajunge în Liga Campionilor în viitorul apropiat. Se părea că Unai Emery a fost convins, dar și fostul tehnician al lui Arsenal a spus într-un final "pas", preferând să rămână la Villarreal.
În contextul în care boardul lui Newcastle s-a grăbit să îl demită pe Steve Bruce, echipa era condusă în acest moment de unul dintre secunzii acestuia, iar conducerea trebuia să se miște cât mai repede pentru a numi un antrenor cu normă întreagă. În criză de timp, Newcastle a bătut palma cu Eddie Howe, tehnician care nu a mai avut vreun angajament de la plecarea de pe banca tehnică a lui Bournemouth.
CITEȘTE ȘI:

Cine este Eddie Howe, noul antrenor al lui Newcastle

În vârstă de 43 de ani, englezul a fost la un moment dat unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din Regat, stilul său ofensiv făcând din Bournemouth o echipă care atrăgea multe priviri. În ciuda gafelor din apărare, "cireșele" au practicat un fotbal spectaculos și au reușit în mai multe sezoane să se salveze de la retrogradare cu această filosofie.
În stagiunea 2020-2021, și din cauza unor circumstanțe (Aston Villa a fost sprijinită de arbitri într-un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare), Bournemouth a retrogradat, iar Eddie Howe a simțit că e corect să plece de la club, considerând că a eșuat. Asta în ciuda faptului că șefii formației de pe Dean Court i-ar fi oferit sprijin în continuare, mulțumiți de munca depusă în perioada 2012-2020.
După aproape un an și jumătate în care a stat departe de fotbal, deși a fost curtat de unele echipe, dar nu i s-a oferit un proiect serios, Eddie Howe revine acum în Premier League, cu scopul de a salva echipa de la retrogradare. Newcastle e într-o situație teribilă, fără victorie după 10 etape (penultima în clasament), însă arabii i-au dat asigurări că lotul va fi întărit serios în perioada de mercato din iarnă, astfel încât rămânerea în Premier League să fie un țel ușor de realizat.
Eddie Howe va semna un contract pe doi ani și jumătate cu gruparea de pe St. James' Park, dar nu se știe încă dacă va sta pe bancă în partida din acest weekend, când Newcastle se deplasează pe terenul revelației Brighton (meciul e în direct sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1).
Eddie Howe a antrenat doar două formații în carieră - Burnley și Bournemouth -, dar a fost în cărți pentru banca lui Newcastle la începutul deceniului trecut, când Mike Ashley l-a considerat în cele din urmă prea "necopt" pentru o asemenea provocare.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo