Fotbal

Breaking News: Eddie Howe nu mai este antrenorul lui Bournemouth. Mesajul clubului

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Eddie Howe a părăsit, după 8 ani, pe Bournemouth

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
01/08/2020 la 22:51

Eddie Howe, managerul de care se leagă ultimele sezoane ale lui Bournemouth în Premier League, a decis să se despartă de "cireșe", după retrogradare. Clubul a confirmat că părțile au decis să întrerupă colaborarea.

Revenit în 2012 la Bournemouth, formație pe care o pregătise și în perioada 2008-2012, Eddi Howe a devenit unul dintre antrenorii englezi cel mai bine cotați. A reușit să țină echipa pe prima scenă din 2015 fără întrerupere și a fost curtat de cluburi importante, oficialii granzilor din Premier League fiind impresionați de modul în care arată Bournemouth din punct de vedere ofensiv.

În stagiunea recent încheiată, însă, tehnicianul de 42 de ani nu a mai găsit răspuns pentru criza traversată de echipă, care, în ciuda unei victorii în ultima etapă, pe terenul lui Everton, a retrogradat.

Liga

Revoluție totală la Barcelona! Anunțul făcut de președintele clubului, Josep Maria Bartomeu

ACUM 2 ORE

Howe nu a vrut să ia o decizie la cald, dar, după ce a discutat cu oficialii de pe Vitality Stadium, a decis că cel mai bine ar fi să renunțe.

"Bournemouth confirmă că Eddie Howe a părăsit clubul nostru. Despărțirea s-a produs amiabil", notează formația care anul viitor va încerca promovarea din Championship.

Eddie Howe, o viață pentru Bournemouth

Howe a condus-o pe Bournemouth în mai mult de 450 de meciuri ca manager, după ce în prealabil o mare parte din cariera de jucător a fost legată de "cireșe" (a evoluat în peste 300 de partide pentru formația de pe Vitality Stadium).

Am petrecut peste 25 de ani la acest club, ca jucător și manager, așa că decizia de a pleca acum e una dintre cele mai grele din viața mea. Deși simt iubirea pe care toți din club și suporterii mi-o poartă, cred că e timpul ca echipa să meargă într-o altă direcție. Bournemouth va fi mereu în sufletul meu, dar simt că e nevoie de o schimbare. Atât pentru mine, cât și pentru club | Eddie Howe.

La decizia lui Howe de a renunța e posibil să fi contribuit și faptul că va avea parte de un lot "schilodit" sezonul viitor. Pentru a compensa pierderile de peste 100 de milioane de euro cauzate de retrogradare, Bournemouth va trebui să vândă cei mai buni jucători. Ake s-a înțeles deja cu City, dar există o serie de alți fotbaliști care foarte probabil vor pleca.

Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.

Champions League

Barcelona va plăti 5 milioane către Liverpool dacă Phillipe Coutinho va câștiga UCL cu Bayern

ACUM 3 ORE
Premier League

Jurgen Klopp a fost desemnat managerul anului în Premier League

ACUM 5 ORE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol