Federația Engleză de Fotbal a decis ca echipele naționale să nu mai evolueze pentru moment în nicio partidă internațională împotriva selecționatelor Rusiei.
Oficialii englezi au postat în weekend o declarație pe contul de Twitter al forului, în care și-au exprimat solidaritatea față de Ucraina, care trece prin momente dramatice de aproximativ o săptămână.
Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce, din cauza bombardamentelor ruse asupra Ucrainei, mai multe echipe naționale le-au cerut celor de la FIFA să interzică Rusia la Campionatul Mondial din Qatar.
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07
"Din solidaritate cu Ucraina și pentru a condamna din toată inima atrocitățile comise de conducerea rusă, FA poate confirma că nu vom juca niciun meci internațional împotriva Rusiei în viitorul apropiat. Acest lucru include orice partidă potențială la orice nivel, grup de vârstă sau parafotbal", se arată în mesajul postat de forul englez.
Unul dintre primele evenimente la care ar putea fi aplicată această decizie este Campionatul European de fotbal feminin, care va avea loc în iulie în Anglia, competiție la care Rusia este una dintre echipele calificate.
Citește și:

Mai multe echipe refuză să se dueleze cu Rusia

Decizia luată de englezi vine după ce federațiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au cerut joi, într-un comunicat comun, mutarea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 prevăzute la sfârșitul lui martie în Rusia.
Aceste federații "nu intenționează să meargă în Rusia" pe 24 și 29 martie, pentru a juca în vederea calificării la CM și au cerut organizatorilor FIFA și UEFA "să reacționeze imediat și să prezinte soluții alternative" în ceea ce privește locul de desfășurare a întâlnirilor.
În plus, multe națiuni din Europa au cerut suspendarea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a luat o decizie controversată, pe care polonezii o consideră "inacceptabilă".
Potrivit unui anunț făcut duminică seară, pe site-ul oficial al FIFA, Rusia va putea să își apere șansele în barajele pentru Mondialul din Qatar, în ciuda invaziei Ucrainei. Nu se va juca însă pe teritoriu rus, meciul/meciurile în care formația lui Karpin trebuia să fie gazdă urmând să aibă loc într-o locație neutră.
De asemenea, numele de Rusia nu va fi folosit, urmând a se utiliza "Football Union of Russia" (RFU). În egală măsură, nu va exista steagul Rusiei și nu li se va cânta imnul jucătorilor.
International friendlies
Susținere totală din partea colegilor lui Harry Maguire, după ce a fost huiduit de fanii Angliei
30/03/2022 LA 13:07
International friendlies
Jack Grealish, deranjat de eliminarea lui Serge Aurier, în amicalul Angliei! Care a fost motivul
30/03/2022 LA 11:56