Potrivit unui anunț făcut de FIFA în această seară, pe siteul oficial, Rusia va putea să își apere șansele în barajele pentru Mondialul din Qatar, în ciuda invaziei Ucrainei. Nu se va juca însă pe tărâm rus, meciul/meciurile în care formația lui Karpin trebuia să fie gazdă urmând să aibă loc într-o locație neutră.
De asemenea, numele de Rusia nu va fi folosit, urmând a se utiliza "Football Union of Russia" (RFU). În egală măsură, nu va exista steagul Rusiei și nu li se va cânta imnul jucătorilor.
Romanian Liga I
Sabău, despre avantajul echipei U Cluj în baraj: "Nu știu dacă situația este la fel la Dinamo"
ACUM 19 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
UN FOST STAR AL LUI CITY ÎL PUNE LA ZID PE ABRAMOVICH: "PARCĂ A SCRIS CODAT ACEL MESAJ!"

Polonia numește "inacceptabile" deciziile FIFA

Polonia a luat deja act de decizia FIFA, pe care o consideră "inacceptabilă". Leșii au anunțat deja că vor refuza să joace în barajul contra Rusiei, în semn de protest pentru invazia Ucrainei. Din câte se pare, nici Cehia nu dorește să evolueze contra Rusiei, în cazul în care trece de Suedia, în prima manșă a barajului.
"Decizia de azi a FIFA e total inacceptabilă. Nu suntem interesați să participăm la acest joc al aparențelor. Poziția noastră rămâne intactă: naționala Poloniei NU va JUCA împotriva Rusiei, indiferent care este numele echipei", a spus președintele FRP, Czarek Kulesza.
E momentul faptelor, nu doar al vorbelor. În contextul agresiunii Rusiei contra Ucrainei, naţionala Poloniei nu va juca meciul cu Rusia. Aceasta este decizia corectă | Kulesza, președintele Federației Poloneze de Fotbal.
Iniţial, federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au cerut joi, într-un comunicat comun, mutarea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 prevăzute la sfârşitul lui martie în Rusia.
Aceste federaţii "nu intenţionează să meargă în Rusia" pe 24 şi 29 martie 2022, pentru a juca în vederea calificării la CM şi au cerut organizatorilor FIFA şi UEFA "să reacţioneze imediat şi să prezinte soluţii alternative", în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a întâlnirilor.
"Escaladarea militară pe care o observăm are consecinţe grave şi duce la o securitate considerabil mai mică pentru echipele noastre naţionale şi delegaţiile noastre oficiale", au remarcat cele trei federaţii.
Rusia urma să primească vizita Poloniei pe 24 martie la Moscova, în semifinale barajului pentru CM 2022.

Szczęsny le cere tuturor să boicoteze meciurile cu Rusia

Wojciech Szczęsny, goalkeeperul lui Juventus și unul dintre cei mai cunoscuți jucători polonezi, le cere tuturor să nu participe la un eventual meci contra lui Golovin&Co, pentru a forța astfel FIFA să suspende Rusia. O decizie cât se poate de justificată, crede celebrul portar, în contextul agresiunii nejustificate din Ucraina.
"Noi am făcut alegerea justă, să nu disputăm barajul, și sunt mândru că și colegii mei gândesc așa. Toate echipele naționale trebuie să refuze să evolueze contra Rusiei. Și să vedem atunci dacă FIFA va avea curajul să îi dea titlul Rusiei la "masa verde".
Sperăm că meciul nu se va juca și că Rusia va fi exclusă de la CM din Qatar. Sunt convins că cei mai mulți ruși sunt împotriva războiului, dar guvernul lor a făcut o altă alegere. Când Putin a decis să invadeze Ucraina a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă, libertate, independență, dar mai presus de toate pacea", a spus goalkeeperul lui Juve, după victoria de aseară a torinezilor, 3-2 la Empoli.
Refuz să stau pe teren purtând culorile țării mele și ascultând imnul național rus. Refuz să particip la un eveniment sportiv care legitimează acțiunile guvernului rus | Wojciech Szczęsny
Liga Campionilor UEFA
Rafael Nadal speră să poată ajunge la finala UEFA Champions League: "Am biletele pregătite"
ACUM 32 MINUTE
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
ACUM O ORĂ