Federația de Fotbal de la Varșovia a anunțat încă de ieri că va refuza să evolueze contra Rusiei, în barajul din martie, pentru calificarea la Mondial. FIFA e astfel forțată în bună măsură să suspende Rusia, ținând cont de contextul geo-politic. Se pare că și una din posibilele adversare viitoare ale rușilor, Suedia, ia în calcul serios să boicoteze o astfel de dispută, în contextul conflictului din Ucraina.
Cert e că Wojciech Szczęsny, goalkeeperul lui Juventus și unul dintre cei mai cunoscuți jucători polonezi, le cere tuturor să nu participe la un eventual meci contra lui Golovin&Co, pentru a forța astfel FIFA să suspende Rusia. O decizie cât se poate de justificată, crede celebrul portar, în contextul agresiunii nejustificate din Ucraina.
"Noi am făcut alegerea justă, să nu disputăm barajul, și sunt mândru că și colegii mei gândesc așa. Toate echipele naționale trebuie să refuze să evolueze contra Rusiei. Și să vedem atunci dacă FIFA va avea curajul să îi dea titlul Rusiei la "masa verde".
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
ACUM 21 ORE
Sperăm că meciul nu se va juca și că Rusia va fi exclusă de la CM din Qatar. Sunt convins că cei mai mulți ruși sunt împotriva războiului, dar guvernul lor a făcut o altă alegere. Când Putin a decis să invadeze Ucraina a declarat război tuturor valorilor pe care Europa le reprezintă, libertate, independență, dar mai presus de toate pacea", a spus goalkeeperul lui Juve, după victoria de aseară a torinezilor, 3-2 la Empoli.
Refuz să stau pe teren purtând culorile țării mele și ascultând imnul național rus. Refuz să particip la un eveniment sportiv care legitimează acțiunile guvernului rus | Wojciech Szczęsny
CITEȘTE ȘI:
ELINA SVITOLINA, GEST URIAȘ: DONEAZĂ TOT CE CÂȘTIGĂ DIN TENIS PENTRU UCRAINA! "EU SUNT UCRAINA! TOȚI SUNTEM UCRAINA"

Polonia refuză să joace cu Rusia, din cauza războiului

Rusia devine izolată din toate punctele de vedere, din punct de vedere sportiv, ca urmare a conflictului cu Ucraina. Finala Ligii Campionilor a fost mutată în Franța, Marele Premiu de Formula 1 de la Sochi a fost anulat, sportivii paralimpici nu vor putea merge la Jocurile Olimpice destinate celor cu handicap, iar cluburile de fotbal nu își vor mai putea disputa meciurile din cupele europene pe teren propriu.
Polonia, Suedia și Cehia au cerut joi seară organizatorilor FIFA şi UEFA "să reacţioneze imediat şi să prezinte soluţii alternative" în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a întâlnirilor din barajul pentru Mondialul de fotbal din Qatar.
Lewandowski&Co urmau să întâlnească Rusia în dublă manșă, în martie, pentru ca învingătoarea să evolueze împotriva câștigătoarei duelului Suedia-Cehia.
Între timp, Federația de la Varșovia a refuzat total să mai întâlnească Rusia, din cauza a ce se întâmplă în Ucraina. Ca atare, Polonia va boicota dubla din baraj și pare greu de crezut că FIFA îi va da Rusiei meci câștigat la "masa verde".
"În lumina escaladării agresiunii Federației Ruse în Ucraina, naționala de fotbal a Poloniei refuză să joace meciul cu Rusia din play-off-ul pentru Campionatul Mondial", a spus Cezary Kulesza, președintele Federației Poloneze de Fotbal.
Robert Lewandowski, căpitanul, golgheterul și cel mai important jucător din istoria recentă a Poloniei, a salutat demersul Federației de la Varșovia, pe care îl susține necondiționat.
"Este decizia corectă. Nu îmi pot imagina să joc contra Rusiei cât timp agresiunea contra Ucrainei continuă. Jucătorii Rusiei și fanii nu sunt responsabili, dar nu ne putem preface că nimic nu se întâmplă", a scris starul lui Bayern Munchen pe Twitter.
Bundesliga
Thomas Muller îl vede pe Lewandowski ca și plecat de la Bayern! "Știm cum se fac afacerile"
IERI LA 16:01
Bundesliga
Bayern îi răspunde Barcelonei cu aceeași monedă, după ce Lewandowski e cu un pas pe Camp Nou
15/05/2022 LA 06:41